Helyi hírek 2022. november 30. 11:00

Kiskunfélegyházán járt Semjén Zsolt

Képgaléria
Kiskunfélegyházán járt Semjén Zsolt
A Fidesz-KDNP országjáró fórum-sorozata keretében Kiskunfélegyházára látogatott hétfő este Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, aki a városháza dísztermében tartott fórumot. Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere arról beszélt, hogy Kiskunfélegyházát hogyan érinti az energiaválság.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az orosz-ukrán háborúról beszélt, és hangsúlyozta: Magyarország mindig kiállt Ukrajna szuverenitása mellett, az Antall-kormány ismerte el elsőként a független Ukrajnát. Hazánk jelenleg minden karitatív segítséget megad a szomszédos országból menekülők számára, nemzetiségre való tekintet nélkül. A február óta tartó háborús helyzetbe való beleavatkozást Magyarország minden körülmények között elutasítja, ennek részeként nem engedélyezi háborús fegyverek országon való áthaladását Ukrajna irányába. Ez a lépés a kárpátaljai magyarok védelmét is szolgálja a hadviselő felek agressziójával szemben. A szankciók kapcsán kiemelte, hogy Magyarország semmi olyan szankciót bevezetését nem támogatja, amely az olajra, a földgázra vagy a nukleáris energiára vonatkozik, különben az ország energiaellátása megoldhatatlanná válna. Az egyes élelmiszerekre és az üzemanyagra bevezetett ársapkák, a kamatstop és a rezsicsökkentés garantálja, hogy háború okozta elviselhetetlennek tűnő piaci hatásoktól megvédjük a magyar családokat – zárta gondolatait Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselője Szabó Dezső válságos időkben is érvényes szavait idézte: „Minden magyar felelős minden magyarért”. Ez a gondolat a választókerület településeire is igaz, megemlítve Csányi József polgármester hetekkel ezelőtti nyílt levelét, amelyben a kiskunfélegyházi lakosokat tájékoztatta a kialakult helyzetről egyenes beszédmódban. Ez alapján elmondható, hogy minden félegyházi is felelős minden félegyháziért. Erre a bizalmi tőkére nagy szükség van ilyen válságos időkben, mondta az Országgyűlés alelnöke.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!