Helyi hírek 2022. november 29. 10:00

Az utak állapota volt a központi téma Ván Jenő lakossági fórumán

Képgaléria
Az utak állapota volt a központi téma Ván Jenő lakossági fórumán
Ván Jenő tartott lakossági fórumot november 28-án, hétfőn a selymesi közösségi házban. A 10. választókörzet lakóinak felmerült kérdéseire az önkormányzat képviseletében Juhász László, a városüzemeltetési osztály vezetője felelt.

Ván Jenő elsőként a városban megvalósult és előkészítés alatt álló fejlesztéseket ismertette, továbbá beszélt arról, hogy miként érinti Kiskunfélegyházát a gazdasági és az energiaválság. Mint mondta, számos problémát kell megoldania a városvezetésnek és az önkormányzatnak, de ehhez adott a szükséges pénzügyi fedezet és szakmai háttér is.

A képviselő ezt követően a körzetében történtekről és a jelenleg zajló munkálatok menetéről beszélt. Emlékeztetett arra, hogy a nyáron a rendkívüli aszály miatt járhatatlanná váltak az utak. A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. munkatársai rendszeresen locsolták annak érdekében, hogy lehessen közlekedni az érintett szakaszokon. Mint mondta, tervben van a környék több dűlőjének kátyúzása, illetve a napokban kezdik a fanyeséseket is. A fahulladék egy ideig a helyszíneken fog maradni, azokat bárki elviheti és felhasználhatja. Ami pedig ott marad, azt a cég munkatársai elszállítják. A ritkítást előbb a sűrűbben lakott területeken végzik el, ezt követik a külsőbb részek.  

A jelenlévők kérdéseket tettek fel a körzet néhány romos és elhagyatott tanyájára vonatkozóan, valamint a belvárosba vezető kerékpárút állapotát is kifogásolták. Juhász László válaszában elmondta, hogy a magántulajdonú ingatlanok műszaki állapotára az önkormányzat nincs ráhatással, legfeljebb körbekeríthetik, hogy illetéktelenek ne lépjenek a területre. A kerékpárút a Magyar Közút Zrt. kezelésében van, de az önkormányzat mindent megtesz a felvetett problémák mihamarabbi orvoslása érdekében.

A lakossági fórum zárásként a közelgő Mikulás-napi ünnepségről is szó esett, ahová a 10-es számú választókörzetben lakó gyermekek is elvárják. Lesz bábjáték és Mikulás-csomag is. A karácsonyi ünnepélyt azonban idén – az idősek egészségének védelmében – nem rendezik meg.

V. B.
               

Kövessen minket a Facebookon is!