Helyi hírek 2022. december 1. 12:00

Karácsonyra hangolódtak a nyugdíjasok

Képgaléria
Karácsonyra hangolódtak a nyugdíjasok
Adventi ünnepséget tartott a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete november 30-án, a Szakmaközi Művelődési Házban. Juhász István egyesületi elnök szavait karácsonyi versek, dallamok, tánc és ünnepi színdarab követték. Az ünnepvárást Balla László alpolgármester, Gyenes Attila önkormányzati képviselő és Rátkai Sándor, a Szakmaközi Művelődési Ház igazgatója is megtisztelte jelenlétével.

Az ünnepség kezdetén Juhász István egyesületi elnök osztotta meg gondolatait. Elmondta: az egyesület minden évben megtartja az adventi rendezvényt, de az utóbbi két évben a vírushelyzet miatt erre nem volt lehetőség. – Elérkezett az advent, a várakozás és a felkészülés ideje. Az Úr megérkezése András napjához kötött, ezért tartjuk minden évben november 30-án az ünnepváró rendezvényt. Ezzel a nappal elindul a karácsonyi készülődés mindannyiunk számára. Ezt a megnyitó alkalmat az egyesülethez tartozó 11 klub saját rendezvénye, ünnepsége követi – fogalmazott.

A megnyitót követően Lesták Sándorné, a Bugaci Nyugdíjas Klub vezetője szavalta el Karácsonyi gondolatok innen-onnan című versét, majd a Dózsa György Általános Iskola tanulói kedveskedtek az összegyűlt nyugdíjasoknak. Műsorukban az évszakokhoz kötődve villantották fel a költészet, a zene és a tánc nyelvén az emberi élet fontos eseményeit, ünnepeit. A tavaszi megújulást a fuvola hangja, Balázs Árpádot, városunk díszpolgárát a Bodzavirág című dal idézte meg, az iskola kórusának előadásában. A nyári táncokból az első osztályos tanulók adtak ízelítőt. Az őszi elmélyülést, meditációt egy hegedűjáték idézte fel, majd az adventi gyertyagyújtást verssel, a karácsonyt énekkel köszöntötte az iskola kórusa. Oscar Wilde Az önző óriás című meséjét a 7. osztályos tanulók adták elő. Az ünnepi műsort Fehér Zoltán és Csányi Istvánné citerajátéka színesítette.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton

                

Kövessen minket a Facebookon is!