Helyi hírek 2022. december 1. 10:30

Felújított utak és járdák, megújuló közvilágítás Bense Zoltán körzetében

Képgaléria
Felújított utak és járdák, megújuló közvilágítás Bense Zoltán körzetében
Lakossági fórumot tartott november 30-án Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Az eseményen – amelyen részt vett Balla László alpolgármester is – az elmúlt évek eredményei, beruházásai mellett a következő időszak fejlesztési terveiről is szó esett.

A József Attila Általános Iskolában tartott fórumon Bense Zoltán az elmúlt évek eredményei közül kiemelte a Mártírok utca járdaburkolatának megújítását és szélesítését, valamint a Deák Ferenc utca és a környező közök aszfaltburkolatának fejlesztését. – A Boca Magda- és a Mallár-közben folt hátán folt volt a burkolaton. Ezeken a közökön nagy az átmenő forgalom, rendkívül fontos szerepet játszanak a környék közlekedésében. Az aszfaltburkolat megújítása mellett a víz- és a csapadékelvezetést is meg kellett oldani. A munkálatok tavasszal folytatódnak a zöldnövényzet beültetésével – fogalmazott. Hozzátette: a körzetben a közvilágítás tekintetében is történtek fejlesztések. Amellett, hogy a közökben erősebb izzók világítanak, a József Attila Általános Iskola udvarába három kandeláber oszlop került, ami napelemmel működik. A közvilágítás fejlesztése a bikahegyi Galagonya utcában is megtörtént, sőt, ezen a részen további útjavítás és építés is várható. Kiemelte: a körzetben folyamatos igény van a járdafelújításokra és építésre, amihez 4500 forint/folyóméter támogatást nyújt az önkormányzat. Ezzel körülbelül a költségek felét tudják fedezni a lakók.

Balla László alpolgármester városi szinten beszélt az elmúlt évek eredményeiről és a jövőbeni tervekről. Elmondta: a 2019-es választások óta ez a harmadik év, amióta a város folyamatos megújítása zajlik. Az elmúlt évek fejlesztési közül kiemelte a főtér, valamint a piac és környéke felújítását, különös tekintettel az Oskola utca és a Pázmány utca között épült több mint 50 parkolóhelyre.
Hozzátette: az Oskola utca piac felőli oldalában egy két méter széles járdarészt is kialakítanak majd, hogy az idősebbek is könnyebben tudjanak közlekedni. Folytatódik a Zöld város programban a Kossuth utca fejlesztése, a Körpatikától a vasútállomás felé, 2023 áprilisában pedig megkezdődik a Vasas-pálya felújítása. Folyamatban van a Csanyi úti bölcsőde építése is, amelyet a tervek szerint 2023 első felében adnak át. Újabb fejlesztési irányként beszélt a városban működő kamerarendszer bővítéséről. A jelenlegi 137 kamera nemcsak a rendőrség munkáját, hanem a közbiztonságot is szolgálja. A kameráknak köszönhetően például nemrégiben sikerült egy kerékpártolvajt is elfogni.

Hangsúlyozta: az energiaárak növekedése miatt a városi épületek rezsiköltsége az eddigi 300 millió forintról 1,5 milliárd forintra emelkedik, így óvatos gazdálkodásra van szükség a városvezetés részéről, ami a fejlesztéseket is érinti. – Célunk, hogy a városépítés hosszú távú folyamat legyen és ne érjen véget a rezsiárak emelkedése miatt. Eredményes évet zár a város mind a fejlesztések mind a kulturális programok sikeressége tekintetében. A város vezetése és az itt lakók igényei, elvárásai egymásra találtak az elmúlt években – összegezte.

A kerékpáros és rolleres közlekedéssel, a felújításra szoruló járdaszakaszokkal és a Virág utcát érintő helyezettel kapcsolatos kérdésekre a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője és az alpolgármester közösen válaszoltak.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton  
            

Kövessen minket a Facebookon is!