Helyi hírek 2022. december 4. 15:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Advent 2. vasárnapja – 2022. december 4.

1. A hét ünnepei: kedden Szent Miklós püspök emléknapja, szerdán Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja, csütörtökön pedig a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe lesz.

2. Az adventi szent időben minden hétköznap a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek, majd az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogjuk elimádkozni. A szentmisék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk.

3. Hétfőn este 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, várják szeretettel a testvéreket.

4. Jövő héten kedden a bérmálási felkészítő kivételesen elmarad.

5. Az édesanyák Szent Mónika Imaközössége e havi szentmiséje december 10-én, szombaton este lesz, 18 órakor.



6. ADVENTI PROGRAMOK: Advent 3. vasárnapján (mivel szent Miklós a pálinkafőzők védőszentje is) a fél 11-es és a 18 órai szentmisében a testvérek pálinkáit áldják meg, majd a 4. vasárnapon a templomi és a családok otthoni kis betlehemeit szentelik meg a 9-es és a 18 órai szentmisék végén.

7. Adventi LELKIGYAKORLAT december 8. és 10. között lesz a 18 órai szentmisékben, a lelkigyakorlatot Ft. Bobek Tamás, tiszakécskei plébános vezeti. Vegyünk részt minél többen, lelkiekben is készülve karácsony ünnepére.

8. A templom karácsonyi díszítésére a középen elhelyezett perselyben gyűjtenek, illetve elindították a „Fogadj örökbe egy karácsonyfát!” akciót. Idén karácsonykor szeretettel hívják a családokat, közösségeket, baráti társaságokat, hogy támogassák a templom karácsonyi dekorációját egy-egy karácsonyfa árával, jelképes örökbefogadásával. Részletek a plébánia irodáján.

9.A Karitász csoport továbbra is tartós élelmiszert gyűjt december 11-éig (jövő vasárnapig) a templomban kihelyezett kosarakban, illetve a plébánián, irodaidőben.
        

Kövessen minket a Facebookon is!