Helyi hírek 2022. december 4. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent 2. vasárnapja – 2022. december 4.

1. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel csak 6 órakor tartanak szentmisét.

2. Most vasárnap délután 4 órakor szentségkitétellel szentségimádás kezdődik.

3. December 10-én, szombaton délután 5 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a városháza előtt. A szervezők hívnak és várnak mindenkit!

4. Egyházközségi Mikulás keresi fel azokat a családokat, akik ezt kérik. Az érdeklődő családok most vasárnap estig vigyék be a sekrestyébe a csomagokat.

5. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2023-ban.

6. A Zenebarátok Kórusa december 11-én, vasárnap délután 4 órától tartja adventi koncertjét a templomban. Ezért elmarad a Rózsafüzér-társulat találkozója.

7. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek templomunkban december 15-én és 16-án és 17-én az esti szentmisében. A beszédeket Gyirán Péter kiskunhalasi káplán atya fogja mondani. Kérik a kedves híveket, a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat!

8. Betlehemkészítő pályázatot hirdettek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 20-áig kérik bevinni a plébániára.

9. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

10. Közeledik az év vége. Kérik a kedves híveket, hogy aki még nem fizette be az egyházi adót, fizesse be. Ezt megtehetik a plébánián, vagy postai csekken, amelyek a templomi padok mögötti asztalról elvihetőek.
                          

Kövessen minket a Facebookon is!