Helyi hírek 2014. november 19. 12:40

Trükkösök buktak le Félegyházán

Képgaléria
Trükkösök buktak le Félegyházán
Végiglopták az országot, külsejüket változtatták, ruhát cseréltek, nem hagytak ujjlenyomatot: B. József, O. Melinda, P. Anita, H. József

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság sajtótájékoztatót tartott egy időskorúak sérelmére elkövetett lopássorozat felderítéséről.

Egy 92 éves kiskunfélegyházi asszony tett bejelentést a rendőrségre 2014. január 29-én arról, hogy egy ismeretlen nő és egy férfi azzal az ürüggyel mentek be hozzá, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, ezért papírt és tollat kértek tőle. Amíg a páros egyik tagja beszélgetett vele, társa eközben eltulajdonította a másik szobából a sértett készpénzét.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az ismeretlen elkövetők felkutatását. A széleskörű adatgyűjtések és a kapott személyleírás alapján felmerült a gyanú, hogy egy 4 főből álló elkövetői kör hasonló elkövetési módszerrel károsított meg országszerte további 14 sértettet.

Sikeres felderítés: 11 város, 15 sértett, 4 gyanúsított

A feltételezet elkövetők, B. József 26 éves budapesti, O. Melinda 32 éves sződligeti, P. Anita 35 éves érdi és H. József 35 éves gyáli lakos a beszerzett információk alapján – Nyíregyházától Sárvárig – 11 városban, mindig 11 és 14 óra közötti időben, különböző ürügyekkel kerestek fel 70 év feletti, társasházban élő időskorúakat. Miután elterelték a sértettek figyelmét, készpénzt és arany ékszereket vittek magukkal.

A négy feltételezett elkövetővel szemben – akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak –, lopás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!