Helyi hírek 2022. december 6. 14:00

Plüssjátékokat osztottak a Darvas iskolánál

Képgaléria
Plüssjátékokat osztottak a Darvas iskolánál
Verssel és énekkel várták a Hideg László Boksz Egyesület elnökét és vezetőedzőjét december 2-án, pénteken a Darvas Általános Iskola diákjai. A több mint 40 rászoruló tanuló ünnepi készülődését plüssjátékokkal és ajándékokkal tette boldogabbá az egyesület.

– Négy évvel ezelőtt, név nélkül, egyedül kezdtem bele az ajándékosztásba, de nehéz volt mindenhova eljutni. Aztán megkérdeztem édesapámat, hogy a Hideg László Boksz Egyesület neve alatt folytathatom-e a munkát. Természetesen igennel válaszolt és hozzátette, hogy bármikor. Édesapám, mint vezetőedző azért viseli ezt a szívén, mert az ő gyerekkorában szinte csak álom volt a karácsonyi ajándék, így segíthet azokon, akiknek talán még ma is az. Kiskoromban nagyon jól esett volna a családunknak, ha jó szándékból gondolt volna ránk is valaki karácsonykor. Igazából édesanyám motivált a kezdeményezésben, a tudta nélkül. Ezért szeretnék minden évben adni oda, ahol kevesebb jut. Remélem, hogy hagyományteremtő lesz a kezdeményezés és minden évben segíteni tudunk, egyre nagyobb ajándékcsomagokkal, egyre több családnak – fogalmazott Hideg Anett, az egyesület elnöke. Hangsúlyozta: támogatójuknak a berniruhak.hu-nak köszönhetően gyermeknagyságú plüssállatok is gazdára találtak.

Az egyesülettől több mint 40 gyermek kapott játékokat és kisebb ajándékokat.
– Nagyon szép volt, hogy verssel és énekkel fogadtak minket. Megleptek, számunkra ez volt az ajándék, hogy így készültek. Sajnos az egyesületünk Mikulásának az ajándékai is végesek, de reméljük, örömet tudtunk okozni a gyerekeknek. Az iskola diákjai mellett további tíz rászoruló családhoz is eljuttattuk a meglepetéseket – tette hozzá.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton  
           

Kövessen minket a Facebookon is!