Program 2022. december 11. 12:00

Adventi hangversenyre várnak mindenkit a Zenebarátok

Adventi hangversenyre várnak mindenkit a Zenebarátok
Az évek óta hagyományos adventi hangversenyére várja az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa december 11-én, vasárnap 16 órakor a Szent István Templomba.

Vili Balázs, a kórus művészeti vezetője elmondta, hogy az év végén besűrűsödtek a programok, több felkérésnek is igyekeznek megfelelni, hetente több órát próbálnak a siker érdekében. Az idei műsorról megtudtuk, hogy – mint minden évben – most is igyekeznek egy picit többet adni, megújulni, újat nyújtani. Hangzásában és megjelenésében is tartogatnak meglepetéseket. A tavalyi első együttműködés után, idén ismét közreműködik a műsorban a szegedi AranyEzüst Quartett (vonósnégyes) és egy-két olyan zenei tételt is becsempésznek majd, ami rock szekciót is igényel. A meghívást elfogadta és közreműködik a műsorban Geszler Péter esperes-plébános basszusgitáron és Hegyi Bence dobon. Állandó zongorakísérőként Bolla Julianna is részt vesz az eseményen.

Vili Balázs hozzátette: mindezek mellett a repertoár igazodik a hely szakrális szelleméhez, minden mű hagyományosan vallásos jellegű, csupán hangzásában lesz újdonság. Nehéz dalok alkotják a műsort, ami miatt nagyon izgatott, hogyan fogadja azt a közönség. Végezetül hangsúlyozta, hogy a koncepció nem változott: nemcsak fülnek, hanem szívnek is énekelnek, amire nekik is fel kell készülni, hogy az ott eltöltött egy óra elcsendesedést és megnyugvást adjon az embereknek.

A karácsony előtti hangverseny hosszú évek óta az adventi ünnepkör lényeges része, amelyre szeretettel várnak mindenkit.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!