Helyi hírek 2022. december 6. 17:30

Állatvédelmi témahét állomása volt a Mezgé tangazdasága

Képgaléria
Állatvédelmi témahét állomása volt a Mezgé tangazdasága
A Dózsa György Általános Iskola is csatlakozott az országosan meghirdetett Állatvédelmi témahét elnevezésű eseményhez – tudtuk meg Gyenesné Mészáros Edittől, a program iskolai koordinátorától.

A témahét december 5. és 9. között zajlik, amelynek keretében igyekeznek minél több állatot megismertetni a gyermekekkel a társállatok, haszonállatok közül. Ennek elősegítésére kutyaiskolába látogatnak, a helyi kutyamenhely lakóival is megismerkednek, lesz mézes, méhes foglalkozás is, valamint állatsimogatás is a program részét képezi a napok során. Az általános iskola tanulói szülői segítséggel látogattak el december 6-án, kedden a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tangazdaságába, hogy sertésekkel, szarvasmarhákkal, birkákkal, lovakkal ismerkedjenek, ahol az igazgató, Rózsa Pál kalauzolta a körülbelül 50 főt számláló küldöttséget. A látogatás során sok hasznos információt hallhattak és közben lehetőségük nyílt az állatok simogatására is.

Az Állatvédelmi témahetet az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság hirdette meg óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. A céljuk a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre.

Z. A.

                

Kövessen minket a Facebookon is!