Helyi hírek 2022. december 9. 14:00

Megnyitott az adventi Art-Turka

Képgaléria
Megnyitott az adventi Art-Turka
Adventi kiállításmegnyitó volt december 8-án, csütörtökön a Holló László Képzőművész Kör galériájában. A megnyitóval egyben kitárta kapuit a vásár is, hiszen a helyi művészek kiállított alkotásait megvásárolhatják, akár meglepetésként a karácsonyfák alá is tehetik, hogy a későbbiekben más és más otthonokban okozzanak örömet az ajándékozottaknak.

Rátkai Zsuzsanna nyitotta meg az eseményt, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy újra itt lehetünk, együtt, barátok között. Hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy a városi adventi gazdag programkínálat része a Holló László Képzőművész Kör szokásos adventi eseménye is. Ismertette, hogy a most nyílt kiállítás és vásár december 23-áig mindennap látogatható 9 és 12, valamint 14 és 18 óra között.

Szabó Ildikó művésztanár beszédében megköszönte a kiállítás megrendezését Kis Lászlónak, Lantos Szabolcsnak, Rátkai Zsuzsának, Mindszentiné Ircsinek és mindenkinek, aki bármit is hozzátett ahhoz, hogy ismét ünnepi hangulatba öltözhessen a galéria. Beszéde további részében Szántó Piroskára emlékezett, egy nappal korábbi születésnapja okán.

–  Egy olyan kort élünk, amire nem is gondoltunk. Nehéz idők jönnek. Emlékezzünk egy olyan emberre, aki nehéz időkben született. Nehéz időkben élt, de töretlenül hitt az optimizmusban, a pozitív jövőben, az alkotásban. Emlékezzünk Szántó Piroskára, aki 1913. december 7-én született Kiskunfélegyházán – mondta, majd részletesen ismertette a Kossuth- és Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész életét annak nehézségeit, tragédiáit és örömeit.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!