Sport 2022. december 10. 12:00

Négy világverseny keretében vannak Juhász István tanítványai

Négy világverseny keretében vannak Juhász István tanítványai
Szinte megállás sincs az ünnepek alatt sem, teljes erővel készülnek a 2023-as évre Juhász István Zoltán tanítványai: Deák Zalán, Faragó Rómeó és Kis Roland. Az idei év bámulatos atlétikaeredményei után jövőre 4 világverseny résztvevője lehet a három fiú.

Juhász István elmondta, hogy Faragó Rómeó és Deák Zalán két világversenyen bizonyított idén, Zalán megnyerte az ifjúsági olimpiát Besztercebányán, majd Kis Roland is megtette idén, ami a feladata volt: korosztályában második helyen végzett a 100 méteres gátfutás magyar bajnokságán, ennek eredményeképp bekerült a válogatottba. Kiváló eredményeiket több hazai és külföldi szakértő is elismerte.

A jövő esztendő 4 komoly megmérettetést tartogathat számukra, ha minden a terv szerint halad: Budapesti Atlétikai Világbajnokság, U20-as Európa-bajnokság Izrael, EYOF Ifjúsági Olimpia Maribor és egy koreai verseny, az ICG is a tervek között szerepel, ahol Kis Roland versenyez majd.



A közelmúltban a Magyar Atlétikai Szövetség gáláján vettek részt, ahol Deák Zalán ifjúsági olimpiai bajnoki címéért elismerő oklevelet vehettek át. Az edző hozzátette: sajnos vannak kedvezőtlen hírek is, hiszen a jelenlegi helyzetet anyagi nehézségek árnyékolják be, az Atlétikai Szövetség jelezte, hogy a korábbi támogatásokra nem számíthatnak, szűkösebbek az anyagi lehetőségek. Idén mindhárom fiú benne volt az egyéni támogatási keretben, de a jövő évi versenyeken szükség lesz segítségre. Juhász István kitért arra, hogy nem feltétlenül anyagi támogatásra van szükségük, megköszönnék az üzemanyag, a szállás vagy felszerelés tekintetében kapott segítséget is. A fiúk speciális cipőinek ára átlagosan 75 ezer forint körül mozog, egy versenyen pedig cserecipőre is szükségük van.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!