Helyi hírek 2022. december 10. 18:35

Az öröm rózsaszín gyertyája is fellobbant a város adventi koszorúján

Képgaléria
Az öröm rózsaszín gyertyája is fellobbant a város adventi koszorúján
Advent harmadik szombatján, december 10-én az öröm rózsaszín gyertyája is fellobbant Kiskunfélegyháza adventi koszorúján. A kellemetlen esős idő ellenére nagyon sokan ellátogattak a városháza elé, ahol Bajzák Andrea ifjúsági referens Pilinszky János adventi gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.

– Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk, és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi „meglepetés”; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk. Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás véges és kérdéses. Így értem azt, hogy a karácsony a szeretet és advent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár, jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől – szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák, percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.

Geszler Péter, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa ünnepi gondolatokkal kívánt mindenkinek boldog és békés ünnepvárást. Ezt követően a
Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa ünnepi műsora következett, amit Szatmári Imre kísért zongorán. A kis énekeseket Nagyné Mészáros Erika készítette fel a megható zenei műsorra.

Végezetül Drozdik Márta és gyermekei: Bogi, Bíborka és Bátor, Balla László alpolgármesterrel közösen gyújtották meg az örömöt szimbolizáló, rózsaszín gyertyát.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!