Kultúra 2022. december 14. 12:00

Könyvtársarok – Az év vége legfontosabb hírei

Könyvtársarok – Az év vége legfontosabb hírei
Azok, akik olvasást kedvelő szeretteiket egy különleges karácsonyi ajándékkal kívánják megörvendeztetni, vásároljanak olvasójegy-utalványt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.



Így egyetlen jó könyv helyett egy egész könyvtárat adnak ajándékba, ahol a klasszikusok mellett a legfrissebb kiadványok is megtalálhatóak. Az egyedi, hasznos és pénztárcabarát meglepetéssel félévre vagy egy teljes évre váltható könyvtári tagság.




December 31-én, szombaton Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján irodalmi délelőttre várja az érdeklődőket a bibliotéka. 10 órakor a Szabadságharc című színpadi játékot Kálló Béla szabadkai Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor, Radnóti-díjas versmondó, a Magyar Kultúra Lovagja adja elő. A két művész Petőfi és Arany János, a két költőóriás legendás barátságát, életét mutatja be. A program a Móra Ferenc Művelődési Központ Petőfi Klubjának keretében valósul meg.




December 7-én nyílt meg a könyvtár rendezvénytermében az Angyalok őrizzenek című adventi kiállítás. Az angyalok mellett több alkotáson megjelenik a Madonna és a töviskoszorú is. A Kecskeméti Katona József Múzeum keresztény művészeti gyűjteményéből való 36 mű 2023. január 27-éig tekinthető meg a bibliotéka nyitvatartási idejében.




Az energiatakarékosság következtében a téli szünidőben, december 24-étől, szombattól 2023. január 9-éig, hétfőig a könyvtár zárva tart. Másnap, kedden 8 órától 16 óráig újra látogatható.
               

Kövessen minket a Facebookon is!