Sport 2022. december 12. 14:00

Európa-bajnoksággal zárták az évet a karatésok

Európa-bajnoksággal zárták az évet a karatésok
Kiváló évet zárt a kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite Sportegyesület, újabb nevén Genbu Dojo. Sensei Kurucz László 3 danos mester elmondta, hogy jelenleg 22 versenyzővel dolgoznak, akik idén 14 versenyen vettek részt.

Megtudtuk, hogy Győrben kezdték a versenyszezont, majd Lengyelországban az Európa-bajnokságon zártak, ahol egy első és egy nyolcadik hellyel érkeztek haza. Sok érem és kupa az idei év termése, 2022-ben több magyar bajnokuk is lett az utánpótlás-bajnokságon: Gáll Levente, Kurucz Botond és Kurucz Máté.

A félegyházi karate történetéről László elmondta, hogy általános iskolás volt, amikor találkozott először a sportággal, majd a középiskola elszakította a régi csapatot és sajnos csak sok év után sikerült újra összehozni. Körülbelül 10-11 évvel ezelőtt az egykori klubtársakkal elhatározták, hogy felélesztik a klubot a városban. Azt a 150 fős klubot tűzték ki célul, ami egykor élt és létezett Kiskunfélegyházán. Bár a kezdetek nehézkesek voltak, de nem adták fel. Az elmúlt évek munkája nyomán ma már szinte elérték a korábbi létszámot, jelenleg három különböző csoportban folynak az edzések, és létezik plusz egy is, ahol kizárólag a versenyzőkkel foglalkoznak. Kurucz László elmondta, hogy hat feketeöves mesterük van, a munkát 4 szakedző segíti. Hozzátette: óriási tisztelet jár a szülőknek, akik naponta hozzák-viszik a fiatalokat, akik áldozatot hoznak nemcsak anyagilag, hanem az idejükből sem sajnálnak áldozni erre.

A szakember elmondta, hogy a jövő évet tekintve már több meghívást is kaptak: Európa-kupa, Európa-bajnokság és egy Bulgáriában megvalósuló világkupa is a tervek között szerepel. Ezeken kívül április 15-én folytatódik a Kiskun Kupa, egy nemzetközi karateverseny 4-500 fővel, és az Utánpótlás Magyar Bajnokság szervezési jogát is megkapták, így városunkban köszönthetjük az ország legjobb, 18 év alatti sportolóit az eseményen.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!