Sport 2014. november 21. 11:45

Labdás edzés nélkül nehéz (Összefoglaló videóval)

Képgaléria
November 22-én a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület számára is elkezdődik a 2014/15-ös vízilabda bajnokság. A félegyháziak a szezonban két korosztályban mérettetik meg magukat. Elsőként a Vidék Bajnokság gyerek I. korcsoportjának küzdelmei /2000 és utána születettek/ kezdődnek el, majd decemberben a gyerek III. korcsoportnak /2002 és utána születettek/ a ligája is elindul. A vízilabda egyesület felkészülését ezúttal is megnehezíti a kinti fedett medence hiánya, így csak a strand belső területén edzenek. A szűkösebb pálya miatt kapura lövésekről szó sem lehet, a labdát is csak mutatóban foghatják kezükbe a gyerekek.

A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület jelenleg 36 igazolt játékossal működik. Az alapokkal, az úszással további 12 fiatal ismerkedik a klubon belül.

Az egyesület vezetője, Görög Imre régóta szorgalmazza a városi strand kinti úszómedencéjének lefedését, ami javítana az edzéskörülményeken és a felkészülésükön.

 

Görög Imre, vezető, Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület:

 

-Nyáron voltak toborzó táboraink, melyek sikerrel zárultak és sok gyerek jelentkezett hozzánk. Az edzőtáboraink is jól sikerültek. Kiss Gergő, korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó csapatával egy hetet táboroztunk.

- A szakosztályvezetés úgy döntött, hogy idén két korosztályt indítunk gyerek I. és gyerek III. korcsoportban.

- A körülmények nyáron ideálisak, de októberben, novemberben és decemberben, amikor kezdődik a bajnokság mi beköltözünk a benti medencébe és amikor vége a bajnokságnak, akkor kiköltözünk a kinti medencébe. 40 gyerekkel úszunk egy pályán és szombaton tudunk csak labdás edzést folytatni, akkor is nyitás előtt. Remélem minél előbb megváltozik a helyzet. Amiatt, hogy kevés a labdás edzésünk, Szentesre, vagy Kecskemétre járunk át. Ott hasonló korú gyerekekkel edzőmérkőzéseket játszunk.

- Hazai bajnoki fordulót csak májusban, a strand nyitását követően tudunk rendezni. Hiába lenne több tanítványom, velük nem tudnánk hol edzeni.

- Elsősorban utánpótlás egyesület vagyunk. A serdülő korú játékosaink már eligazoltak. Van olyan tehetséges játékosunk, aki már a szegedi csapatban vízilabdázik.

 

 

Vidék bajnokság gyerek I.

Alapszakasz - Zöld csoport - 1. forduló

2014. nov. 22. 11:00

Dinamo Oradea

Octopus BVSE

0-0

 

Kecskemét

Pásztor Antal

 

2014. nov. 22. 12:00

Kecskeméti Sport

Vitorul Cluj

0-0

 

Kecskemét

Pásztor Antal

 

Alapszakasz - Zöld csoport - 1. forduló

2014. nov. 22. 13:00

Octopus BVSE

Kiskunfélegyházi

0-0

 

Kecskemét

László Gábor

 

Alapszakasz - Zöld csoport - 1. forduló

2014. nov. 22. 14:00

Kecskeméti Sport

Dinamo Oradea

0-0

 

Kecskemét

László Gábor

 

2014. nov. 22. 15:00

Vitorul Cluj

Kiskunfélegyházi

0-0

 

Kecskemét

László Gábor

 

 


                   
                   
                   
                   
                   
                   

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!