Helyi hírek 2022. december 15. 07:00

Megtartották az év utolsó bizottsági üléseit

Képgaléria
Megtartották az év utolsó bizottsági üléseit
Megtartotta az év utolsó ülését Kiskunfélegyháza városüzemeltetési és környezetvédelmi, művelődési és szociális, jogi és gazdasági bizottsága december 12-én, 13-án és 14-én, a városháza tárgyalóiban és megvitatták a december15-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

– Az egyebekkel együtt összesen három napirendi pontot tárgyalt a bizottságunk: önkormányzat létszámfejlesztéséről, illetve az önkormányzati bérlakások hasznosításáról döntöttünk.
Nagy örömünkre szolgál, hogy az Oskola és a dr. Holló Lajos utca között, a Posta mellett megépült az 56 férőhelyes parkoló. Itt a díjbeszedés módja parkolóőrrel történik, emellett lehetőség van bérleti jogviszony megváltásra és mobilról történő fizetésre is. 2023. január elsejétől tervezzük, hogy a jelenlegi három parkolóőr mellett a létszámot egy fővel bővítjük. Ezt a bizottság öt igen szavazattal támogatta. Az önkormányzati bérlakások további hasznosítása tárgyában is született döntés. Ennek értelmében a Kazinczy utca 1. szám alatti önkormányzati bérházban lakásüresedés történt és a már meglévő névjegyzék alapján fogjuk a bérleti jogot kiutalni – foglalta össze az elhangzottakat Bense Zoltán, a s városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság elnöke.

A jogi bizottsági ülést dr. Réczi László elnök távollétében Szamosi Endre vezette le, aki elmondta:
– Hat napirendi pontot tárgyaltunk meg. Az egyik napirendi pontunk Kiskunfélegyháza Város 2022-es évi átmeneti gazdálkodásának rendeletmódosításáról szólt. Ameddig a következő évi költségvetést nem fogadják el, addig egy átmeneti gazdálkodási mód lép életbe.Erre a törvény lehetőséget ad az önkormányzatnak. Valamint szó esett az egészségügyi alapellátások körzeteinek módosításáról. A 6-os számú gyermekorvosi körzetben állandó helyettesítéssel tudják csak megoldani a rendelést. Reményeink szerint a rezidens programnak köszönhetően be fogjuk tudni tölteni a praxist. A területi védőnői körzetekben is csak átcsoportosítással tudják megoldani az ellátást. Végül Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának ügyrendjében történő változtatásról döntöttünk. Ez arról szól, hogy a közbeszerzési eljárás során csak jogi végzettséggel rendelkező szakember dönthet az ügyek intézésében.

– Az év utolsó gazdasági bizottsági ülésén a központi háziorvosi ügyelet 2023. évben történő működéséről esett szó, ami szerint 2023. június 30-ig az önkormányzat a finanszírozója az orvosi ügyeletnek, majd ezt követően az állam átveszi a hatáskörébe. Ennek a féléves időszaknak az anyagi támogatásáról döntöttünk. Az egy főre jutó havi díj megemelkedett 106-ról 136 forintra. Ez egy körülbelül 30 millió forintos költséget jelent számunkra. Emellett szavaztunk a városi kórház anyagi támogatásáról is, ami 20,3 millió forint. Ebből az összegből a gyermekgyógyászati, a kardiológiai és a szemészeti szakrendelést kívánjuk fejleszteni. Végül a Csillag Szolgáltató Központ további támogatása is napirendre került – foglalta össze Horváth Gábor, a gazdasági bizottsági ülés megbízott levezetője.

– A Köhler József Baráti Társaság benyújtott kérelme tárgyában döntöttünk. Néhai Köhler József városszerte elismert fodrász emlékére a Félegyházi Termál Parkfürdő bejárata mellett egy táblát fogunk elhelyezni. Emellett bizottsági ülésünk végén félegyházi fiatal sportolók teljesítményét ismertük el oklevéllel és egy 20 ezer forint értékű sportszervásárlási utalvánnyal – tudtuk meg dr. Ónodi Izabellától, a művelődési és szociális bizottság elnökétől.

A díjazottak listája:

Kurucz László Botond karatézó
WKB Európa Bajnok, Knock Down Utánpótlás Magyar Bajnokságon magyar bajnok
Edzője: Kurucz László

Retkes Réka súlylökő
Atlétika U20 és U18 országos ligadöntő egyéni 3. hely, Fedettpályás U20 és U18 Atlétika Magyar Bajnokság egyéni 3. hely, 2021/2022. országos diákolimpia 3. helyezettje
Edzője: Abonyi Péter

Zoboki Csenge íjász
VB ezüstérem, OB első helyezett, Dél-alföldi régió I. helyezett
Edzője: Dinnyés Gyula

Kis Roland atléta
Magyar serdülő válogatott tagja. Serdülő Magyar Bajnokság 100 méter gát II. helyezett, International ChildrenGamesCoventtry 100 méter síkfutás 8. helyezett, távolugrásban 6. helyezett.
Edzője: Juhász István

Rekedt-Nagy Zoltán teniszező
Korosztályos Magyar Bajnokság párosban 3. helyezett, egyéniben a 8 legjobb közé jutott, 2023-tól a korosztályos 12 éves ranglista 3. helyén áll majd, így tagja lesz a Magyar Válogatottnak. Play and Stay versenyek résztvevője.
Edzője: Rekedt-Nagy Zoltán

Takács Luca atléta
Diákolimpia távolugrás 2. helyezett, Ügyességi Csapatbajnokság magasugrás 3. helyezett, U14 Összetett Magyar Bajnokság négypróba 2. helyezett
Edzője: Simity László


V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!