Helyi hírek 2022. december 20. 08:00

Karácsonyi könyv- és játékadományok rászoruló családok gyermekeinek

Képgaléria
Karácsonyi könyv- és játékadományok rászoruló családok gyermekeinek
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 19-én átadták a korábban gyűjtött könyv- és játékadományokat mezőőri szolgálat vezetőjének, Vakulya Lászlónak. A gyűjtést a rászoruló családok gyermekeinek szervezték, akik kis csomagokban hamarosan megkapják. A jótékonysági kezdeményezés részleteiről Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója mesélt.

– A Kiskunélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár hosszú évek óta az októbertől decemberig tartó időszakban teszi közzé karácsonyi játék- és könyvgyűjtés felhívását, amely az idei évben is eredményesnek bizonyult. Sőt, nagy örömünkre több intézmény is csatlakozott hozzánk. Először a Dózsa György Általános Iskola jelezte szándékát, majd Gyenes Attila igazgató úr személyesen hozta el a könyvtárba az általuk összegyűjtött sok ajándékot. Később csatlakozott még a Móra Ferenc Gimnázium és a Batthyány Lajos Általános Iskola is, amelyek szintén sikeresen szervezték meg intézményükben a gyűjtést. Elmondhatom, hogy kérésünknek megfelelően idén valóban szinte csak szép állapotú adományok érkeztek. Elsősorban gyermekjátékokat és könyveket vártunk. Számos plüss, kisautó, kirakó, társasjáték, szebbnél szebb mesekönyv és ismeretterjesztő gyermekkönyv lesz a karácsonyi meglepetése a rászoruló családok gyermekeinek.

Ahogyan tavaly is, úgy az idei évben is a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályával együttműködve, valamint a mezőőri szolgálat segítségével juttatjuk el az adományokat a családoknak. Ódor László osztályvezető úrtól és munkatársaitól, valamint Vakulya Lászlótól, a Mezei Őrszolgálat csoportvezetőjétől kaptunk egy listát a rászoruló családok gyermekeinek koráról és neméről, e szerint válogatták, szortírozták a beérkezett adományokat a könyvtár munkatársai: Rigó Imréné, Kátai Gyöngyi, Seres Judit a több mint 100 család, körülbelül 200 gyermeke részére. Bízunk benne, hogy az ajándékozottak örömüket lelik majd a meglepetésekben. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk és ajándékával hozzájárult, hogy még szebbé tehessük az ünnepeket a rászoruló és hátrányos helyzetű félegyházi családok számára.

V. B.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!