Helyi hírek 2022. december 15. 10:00

Karácsonyi matekverseny a Közgében

Karácsonyi matekverseny a Közgében
December 6-án délután gyerekzsivajtól volt hangos a 9-es tanterem. A délelőtti DÖK mikulást követően, délután a „természettudományé” volt a főszerep. A matematikatanárok hívó szavára, 22 csapat jelentkezett a Karácsonyi matekversenyre.

Külön öröm számunkra, hogy az 54 diák mellett, 6 tanárkollégánk is úgy gondolta, hogy csatlakozik felhívásunkhoz. Az ünnepi hangulatot a karácsonyi dalok mellett karácsonyi süteménnyel is igyekeztünk megidézni, amit Csányiné Vígh Ilona és Sztojka Ágnes tanárnők készítettek.

A versenyen karácsonyi történetbe ágyazott feladatokat kellett megoldani. A megoldásra feladatonként meghatározott idő állt rendelkezésre. A feladatok között kódfejtés és titkosírás, két kép közötti eltérések keresése, karácsonyi sudoku is szerepelt. A térbeli ismeretekről egy „ajándékdoboz hajtogatós” feladatban, a kombinatorikai ismeretekről az ünnepi asztal körüli ülésrend meghatározásában adhattak számot a résztvevők. A karácsonyi költségvetés számítási feladatban a matematikai ismeretek mellett a szakmai tantárgyakban tanultak is megjelentek.

A verseny jó hangulatban telt. Minden csapat igyekezett a legjobb teljesítményt nyújtani. A versenyt követően már egy tavaszi, húsvéti verseny igénye is megfogalmazódott a résztvevőkben.



A versenyen az alábbi eredmények születtek:

  • I. hely: Goblinok (Bajnóczi Kíra Szonja, Kertész-Farkas Zsuzsanna, Pál Henrietta 11/V osztály)
     
  • II. hely: Dream Team (Hegedűs-Jász Nikolett, Jéga-Szabó Rebeka, Majoros Anna Zsófia 10/V osztály)
     
  • III. hely: Bajnokok (Endre Áron, Patai Kevin, Szilvási Levente 10/L osztály)

A résztvevő tanárcsapatok Humánusok (Gémesné Endre Erika, Tóthné Kovács Klára, Vőneki Judit) és It' s good to be bad! (Francia Csaba, Losonczi Ádám, Páli László) különdíjat kaptak.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Reméljük, a következő versenyen is találkozunk!

      Tamás Attiláné
Munkaközösség-vezető
                  

Kövessen minket a Facebookon is!