Helyi hírek 2022. december 16. 10:00

Szeresd a pingvint!

Szeresd a pingvint!
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és a Szűcs Sándor Informatikai Alapítvány az idén is megrendezte 9-12. évfolyamos diákok számára a „Szeresd a Pingvint!” Junior Linux Rendszeradminisztrátorok versenyét.

A verseny elődöntőjében a 106 versenyzőnek egy elméleti feladatsort és felhasználói szintű gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk egy kizárólag parancssoros interfészt adó Linux virtuális gépen. Simon Tamás 12.d osztályos tanuló harmadik helyen végzett az elődöntőben, így bejutott a verseny döntőjébe. Felkészítő tanára Szijártó Sándor volt.

A döntőt december 10-én rendezték Békéscsabán, ahol a felhasználói szintű gyakorlati feladatok mellett megjelentek a komplex rendszergazdai, illetve haladó felhasználói ismereteket igénylő feladatok is, mint például a felhasználókezelés, fájlkezelés, aszimmetrikus fájltitkosítás, szteganográfia és tűzfal-konfigurálás.



A feladatok értékelése után kiderült, hogy az idei döntőben Tamás nyújtotta a legjobb teljesítményt, így az első helyezettnek járó oklevelet, díjat és ajándékokat hozhatta el Békéscsabáról!
               

Kövessen minket a Facebookon is!