Helyi hírek 2022. december 16. 16:00

Hull a pelyhes a művelődési központban

Képgaléria
Hull a pelyhes a művelődési központban
Hull a pelyhes címmel kvízjátékot tartottak a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban december 14-én, az esti órákban. Az eseményre a város középiskolái jelentkezhettek négyfős csapatokkal. Az est házigazdái Almási Emerencia és Nagy Gergely, a művelődési központ munkatársai voltak. A karácsonyi témájú kérdésekre a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Grincs nevű csapata adta a legjobb válaszokat. Az esemény részleteiről Nagy Gergely mesélt.

– Az év utolsó hónapjaiban felmerült a kollégák között az az ötlet, hogy a Kocsmakvíz mintájára készítsünk egy olyan középiskolásoknak szóló játékot, amely egyszerre szórakoztató és informatív. Ennek nyomán valósítottuk meg a Csokit vagy csalunk halloweeni kvízt, október 26-án. Örömmel fogadtuk, hogy a visszajelzések alapján a diákoknak tetszett a műveltségi vetélkedőnk, és sokan jelezték, hogy újból megmérettetnék magukat. A pozitív tapasztalatok miatt szerveztük meg december 14-én a Hull a pelyhes címet viselő kvízünket, ami már a karácsony témáját állította a középpontba. A kvízen – az előző alkalomhoz hasonlóan – most is képviseltette magát a város összes középiskolája. A diákok a kultúra számos területéről kaptak kérdéseket: filmek, zenék, kulturális hagyományok, helyi sajátosságok és gasztronómiai finomságok is felbukkantak a kérdések között, így téve próbára a résztvevők tudását. A kiélezett versenyt végül a Mezgé Grincs nevű csapata nyerte meg, akik értékes ajándékokkal távozhattak, mint például mozijegy, ital és süti.

Boldogok vagyunk, hogy ez az összejövetel egyszerre tud hidat képezni köztünk és a középiskolás korosztály között, miközben emlékezetes kikapcsolódást is nyújt nekik. Fontos számunkra, hogy a résztvevők otthonosan érezzék magukat nálunk és megérintse őket az ünnepi hangulat. Dekorációink és beöltözős játékaink mind-mind azt szolgálták, hogy a diákok – ha szeretnék – tudatosan hangolódjanak a tematikára és öltözködésükkel akár saját személyiségüket is kifejezzék. A jövő évben hagyománnyá szeretnénk tenni az ilyen jellegű vetélkedőket. Az év során számos tematikus kvízzel várjuk a középiskolásokat, remélve, hogy programunk az elkövetkező időszakban egy sikeres és sokak által szeretett városi rendezvénnyé növi ki magát.

V. B.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!