Helyi hírek 2022. december 16. 14:00

Megtartotta az év utolsó ülését a félegyházi képviselő-testület

Képgaléria
Megtartotta az év utolsó ülését a félegyházi képviselő-testület
18 napirendi pontot tárgyalt meg december 15-én, csütörtökön, idei utolsó ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A városatyák egyetértettek abban, hogy a Félegyházi Termál Parkfürdő bejárata jobb oldalának falán Köhler József-emléktáblát helyezzenek el. Az erről szóló kérelmet a Köhler József Baráti Társaság nevében Sörös József juttatta el az önkormányzathoz.

A témában született előterjesztés szerint a Köhler József Baráti Társaság Kiskunfélegyháza közismert polgárának, elhunyt Köhler József mesterfodrásznak kíván emléket állítani a táblával, és a felmerülő költségeket a kérelmezők maguk vállalják. A 40x30 centiméter méretű márványtáblát Bozóki István fogja készíteni, a következő szöveggel: „Ebben a házban tartott fenn fodrászüzletet Köhler József (1941-2007) mesterfodrász, az örök barát. Áll: Köhler József Baráti Társaság”

Megszületett a határozat a városi kórház 2023. évre vonatkozó támogatási kérelme tárgyában is. Eszerint – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a város jövő évi költségvetésében is lesz helye a gyermek, a kardiológiai és szív ultrahang, valamint a szemészeti szakrendelés támogatásának. A kórház kérelmének megfelelően összesen több mint 20,3 millió forintot szán erre a képviselő-testület.

Mint ismert, a félegyházi önkormányzat 2015 óta minden évben működési támogatást nyújt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyeként működő Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet részére, az általa kérelmezett egyes szakrendeléseinek működéséhez. A támogatást a 2023-as évre is kizárólag működési célra kérelmezi az intézmény, az alábbiak szerint: gyermek szakrendelés – várólista nincs, a kért és megítélt támogatás összege 479.883 Ft/hó, kardiológiai szakrendelés és szív ultrahang – a várólista 2 hónap, a 2023. évi támogatás havonta 853.126 forint lesz, szemészeti szakrendelés – várólista 3 hónap, a városi támogatás havi összege 359.636 forint lesz a jövő évben.

A képviselő-testület évzáró ülésén megbízta Tarjányi Gabriellát 2023. június 30-áig a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat magasabb vezetői, intézményvezetői feladatainak ellátásával, megvitatta egyebek mellett a központi háziorvosi ügyelet 2023. évi működése és támogatása tárgyában született előterjesztést, határozatot hozott az egészségügyi alapellátások körzeteiről és a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet módosításáról, továbbá a Kiskun Múzeum, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Művelődési Központ nyitvatartási idejéről.

T. T.
                  
Fotó: Fantoly Márton

                     

Kövessen minket a Facebookon is!