Helyi hírek 2022. december 18. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent 4. vasárnapja – 2022. december 18.

1. Hétfőn este 6 órakor lesz a Szent József közösség találkozója a Szent István Közösségi Házban. Hívják és várják a férfiakat!

2. December 21-én, szerdán délelőtt keresik fel azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak elmenni a templomba, hogy ők is szentgyónással, szentáldozással készülhessenek a karácsonyra. Kérik a kedves híveket idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a plébánián.

3. Ebben az évben az utolsó hajnali misét december 24-én, szombaton 6 órakor tartják. Ezen a napon este nem lesz szentmise a templomban.

4. A karácsony, Jézus születésének az ünnepe. December 24-éről 25-ére virradóan kezdődik az éjféli mise. Ezt megelőzően ½ 12-től közös éneklésre hívnak mindenkit.

5. Karácsony első és másnapján reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 5 órakor lesz szentmise.

6. December 25-én, vasárnap a 9 órai szentmisében az egyházközség hittanosai betlehemes játékot adnak elő.

7. December 26-án, hétfőn a szentmisék végén a családokat külön is megáldják. A karácsonyi ünnepek alatt a templom még be nem fejezett munkálatainak költségére és a megemelkedett közüzemi számlák kifizetéséhez kérik anyagi támogatásukat. Nagylelkű támogatásukat Isten fizesse meg!

8. Szeretettel hívnak mindenkit december 30-án, pénteken az esti misét követően este 6 órakor egy közös karácsonyi és hálaadó Taizé-imádságra.
               

Kövessen minket a Facebookon is!