Helyi hírek 2022. december 18. 07:00

Karácsonyi koncerttel ünnepelt a fúvószenekar

Képgaléria
Karácsonyi koncerttel ünnepelt a fúvószenekar
Hosszú évek óta a kiskunfélegyházi adventi programok elmaradhatatlan részét képezi a karácsony előtti hétvégén megszervezett fúvószenekari karácsonyi hangverseny a Kossuth iskola tornacsarnokában.

Idén még különlegesebbé tette az ünnepet, hogy fennállásának 35. évfordulóját is ünnepelte ebben az évben a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar. Az esemény okán számos alapító és korábbi zenekartag csatlakozott a december 17-i eseményhez, ahol vállalták, hogy egy-egy darabban ők is segítik az este sikerét.

A kétrészes koncert első felében színpadra lépett a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, Kis-Fekete Vilmos vezényletével, majd őket követte már az első részben az ünnepelt együttes. A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar karnagya, Tóth László mellett, alapító karnagyuk, Jankovszki Ferenc is a zenekar élére állt néhány mű erejéig.

A repertoár remek darabokat kínált: filmzenék és musicalrészletek mellett Balázs Árpád: Kuruc képek című darabját is hallhatta a közönség, amelynek tárogatószólója Tóth Mónika és dr. Tóth Ákos páratlan előadásában szólalt meg. A műsorban közreműködött a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa is, Morricone – Johan de Meij: Moment for Morricone és A. Silvestri-Murtha: Polar Express című darabjánál segítették kiváló énekkel a zenekart.

A műsor végén, a szokásokhoz híven, ismert karácsonyi dalok csendültek fel, amelybe a közönség is bekapcsolódott énekkel.

A karácsonyi koncertet december 18-án, vasárnap 18 órakor újra hallhatja a közönség.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!