Helyi hírek 2022. december 21. 11:00

Kiskunfélegyházáé a legszebb adventi koszorú

Képgaléria
Kiskunfélegyházáé a legszebb adventi koszorú
A karácsony mindig valami különleges varázslattal képes hozzánk férkőzni. Megszólít, átölel és felkészíti a lelkünket. Mindenki gondolja át, mit is jelent számára az ünnep, az ünnepvárás.

Amikor a megyei önkormányzat meghirdette az adventi koszorúk versenyét, valójában nem is versenyt szerettek volna generálni, sokkal inkább ennek a várakozásnak a településeken megnyilvánuló szépségét. Az együttlétek örömét, hiszen az adventi koszorúk mellett a település apraja és nagyja összejön a közös gyertyagyújtásnál, az adventi időszak programjainak központi szereplője a koszorú és több helyen már a betlehemi jászol is. Bizonyára sokkal több községben és városban készült adventi koszorú a köztereken,  de 11+1 település juttatta el a fotókat, akik fontosnak tartották megmutatni a saját adventi készülődésük egy szép szimbólumát. A plusz egy fotó Tiszakécske koszorúja, már jóval a szavazás lezárás után érkezett Bobek Tamás plébános atyától, aki nem is a verseny miatt, de a koszorú szépsége okán ajánlotta megtekinteni a kécsketi alkotást a körforgalomban, amit Révész Gábor fotózott.

Az első három helyezett településre 2023-ban maga Petőfi Sándor, a "Mi Petőfink" személyesen látogat el, előre egyeztetett időpontban.
 

Kövessen minket a Facebookon is!