Helyi hírek 2022. december 23. 16:00

Karácsonyra készültek a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben

Képgaléria
Karácsonyra készültek a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben
Versekkel, közös énekléssel és ünnepi zenével várták a karácsonyt a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény telephelyein december 21-én és 22-én.

A Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében december 21-én, míg a Nádasdy utcai és a Csanyi úti idősek otthonában, valamint a Tóth Kálmán utcai idősek klubjában december 22-én tartottak karácsonyi ünnepséget. Magyariné Tóth Erika intézményvezető elmondta: az ünnepségeken a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény valamennyi ellátottja, dolgozója és vendége együtt készült a karácsonyra. Ilyenkor nemcsak az intézmény öltözik díszbe, hanem az ellátottak is készülnek, ünneplőbe öltöznek, szépítkeznek, várják az ünnepséget.

Megtudtuk: a Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében mintegy 70 fő vett részt a karácsonyi ünnepségen. Az ellátottak egy beöltözős angyalkás játékkal és körtánccal kezdték a műsort, majd a Jégkirálynőből adtak elő egy bohózatot, ami a szoros barátságról és a szeretetről szólt. Teréz Anya gondolataival és egy karácsonyi dallal zárták a műsort. Nagyszámú fellépő színesítette a Nádasdy utcai intézmény 80 és a Csanyi úti otthon 105 ellátottjának karácsonyi készülődését is. A Platán Utcai Általános Iskola diákjai mellett fellépett a Balázs Árpád Művészeti Iskola tanulója, Barna Ákos, aki szafoxonon adta elő az Ave Mariát. A Tóth Kálmán utcai idősek klubjában Ónodi Máté tekerőlanton, Fehér Zoltán és társa citerán szólaltatott meg karácsonyi énekeket. Az ünnepségeken az intézmény dolgozói, a szociális gondozók és ápolónők gyermekei is felléptek, csakúgy, mint az ellátottak, akik verssel, közös énekléssel várták a karácsonyt.

Magyariné Tóth Erika hozzátette: évről évre nagyon sok támogatást kapnak. Az önkéntesek idén is meglátogatták azokat az időseket, akiknek nincs hozzátartozójuk. Lezsák Sándor képviselő és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évről évre ajándékokkal kedveskedik az ellátottaknak és a dolgozóknak. A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói idén csokoládékat gyűjtöttek az időseknek.

– Mindig meleg szívvel várunk minden ünnepet, de a karácsonyt igazán várjuk. Várjuk a megérkezését, csendességét, még talán akkor is, ha nincs kivel megosztanunk ezt a napot. Mi tehát a karácsony titka? Az, hogy megmutassa a szeretet útját. A szeretetet nem lehet ráerőszakolni senkire, a szeretet nem így jön létre, hanem úgy, hogy ráeszmélünk, szükségünk van egymásra. Az adventi időszak kiváló alkalom lelkünk és kapcsolataink rendezésére, a félreértések, megbocsátások tisztázására. Mivel a szeretet nagylelkű és bátor, nincs sok értelme gondolkodni, kinek illik, vagy kell kezdeményezni. Ne feledjük, a szeretetet életünkben kell kimutatni egymásnak – osztotta meg ünnepi gondolatait az intézményvezető, majd valamennyi ellátottnak, dolgozónak, támogatónak áldott karácsonyt és boldog új évet kívánt.

G. E.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!