Helyi hírek 2022. december 31. 13:00

Így rendezzen környezettudatos házibulit

Így rendezzen környezettudatos házibulit
Nemcsak a mindennapokban, de például egy buli rendezésekor is érdemes odafigyelni az ökológiai lábnyom minimalizálására. Íme néhány egyszerű tipp, mellyel csökkenthetjük a környezeti terhelést és a pazarlást egy újévi party rendezése során.

Minimalizáljuk a szemetet
Ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb szemét gyűljön össze. Hulladék persze mindenképpen keletkezik, de egy kis odafigyeléssel nagyban csökkenthetjük a mennyiséget. Gyűjtsük szelektíven, öko szemeteszsákba, melyek biológiailag gyorsabban lebomló anyagból készülnek!

Újrahasznosított dekoráció
Próbáljunk meg minél kevesebb dolgot vásárolni a dekorációhoz és a terítékhez. 
Hanyagoljuk a műanyag poharakat és evőeszközöket. Ha mindenképp eldobható teríték mellett döntenénk, válasszunk gyorsan lebomló, környezetbarát anyagokat, például papír szívószálat vagy fa evőeszközöket.

Egészséges harapnivalók
Felejtsük el a klasszikus party snakceket. Amellett, hogy hizlalnak, az elkészítésük és csomagolásuk miatt még környezetszennyezőek is. Készítsünk helyette egészséges – tartósítószertől, adalékanyagoktól és ízfokozóktól mentes – harapnivalókat. A finomságokat érdemes olyan alapanyagokból összeállítani, melyekhez nem használnak extra csomagoló anyagokat és nem szállították őket több száz (akár több ezer) kilométeren keresztül – írta a megye honlapja a www.szilveszter.hu cikke alapján.
                                     

Kövessen minket a Facebookon is!