Helyi hírek 2023. január 1. 12:00

Több mint három évtizede zárják az óévet futással Félegyházán

Képgaléria
Több mint három évtizede zárják az óévet futással Félegyházán
Óriási érdeklődés kísérte idén is az immáron harmincegyedik alkalommal megrendezett szilveszteri futóversenyt Kiskunfélegyházán december 31-én, amelyet ezúttal is jótékonysági célzattal hirdettek meg egy hozzá kapcsolódó rajzpályázattal együtt. Utóbbi kategóriánkénti három nyertesének rajza felkerült azokra a pólókra, amelyeket az előnevezők és a helyszínen nevezők kaptak ajándékba.

Idén 667-en álltak rajthoz. A legkisebbeknek kétszáz métert kellett teljesíteniük, a nagyobbak már négyszázat futottak, a tíz év felettiek pedig már ezer méteren indultak. A 2200 méteres szilveszteri távon bárki indulhatott nemre, életkorra való tekintet nélkül. Itt külön értékelte a versenyt szervező Jogging Plus Sportegyesület azokat, akik nem az életkoruknak megfelelő távot választották – számolt be az InfoKiskunfélegyháza.


Fotó: Fábián Adrienn

A „rajtlövést” Szamosi Endre önkormányzati képviselő és Balla László alpolgármester adta le pezsgőpukkantással. Ez után elindult a tarka forgatag a vasútállomásig és vissza. Voltak, akik családostól indultak, volt, aki babakocsival, néhányan a kutyájuk kíséretében, de álltak rajthoz mozgásukban korlátozottak is kerekesszékkel és olyanok is, akik jelmezt öltöttek a hangulat fokozására.


Fotó: Fábián Adrienn

Idén még az Ótemplom plébánosa, Geszler Péter atya is edzőcipőt ragadott, hogy részese legyen az év utolsó sporteseményének. Nem is akárhogy, tempós futásával a középmezőnyben végzett.


Fotó: Fábián Adrienn

Az élbolyban nagyon szoros volt a verseny, végül Magony László (Kiskunfélegyháza) futott át először a célkapun. Őt Tóth Szilveszter (Kiskunfélegyháza), majd Bense Marcell (Kiskunfélegyháza) követte. A nők közül elsőként Fekete-Seres Ildikó (Kiskunfélegyháza) ért célba, második lett dr. Fricska-Nagy Adrienn (Kiskunfélegyháza) és harmadik Péterné Holló Klaudia (Kecskemét).

A 2007 után született lányok közül első lett Szórád Hanna (Kiskunfélegyháza), második Varga Médea (Kiskunhalas), harmadik pedig Szénászky Hanna (Kiskunfélegyháza). A fiúknál Kaszap Imre Bence (Kiskunhalas) volt a leggyorsabb, maga mögé utasítva Benő Áront (Kiskunfélegyáza) és Rádi Gellértet (Kiskunfélegyháza).

A nyerteseknek járó kupa mellett különdíjakat is kiosztottak a rendezők. A legbátrabbnak járó díjat Kovács Ottó kapta, a példakép Csomai Zsolt, a hős pedig Bekéné Besze Judit lett.


Fotó: Fábián Adrienn

Idén a legidősebb versenyző dr. Rádi Imre volt, aki természetesen az élmény mellett különdíjban is részesült.


Fotó: Fábián Adrienn

Az örökifjú Tabajdi József ezúttal is megtisztelte jelenlétével a versenyt. Igaz, már nem futva, de tempós sétával derekasan teljesítette a távot.

A célba érkezők a támogatóknak köszönhetően meleg teát, lekváros fánkot és egyéb finomságokat fogyaszthattak. Az eredményhirdetés után pedig mindenki tombolasorsoláson vett részt a rajtszámával.

A jótékonysági futáson a nevezések díjából és a támogatásokból 785 ezer forint gyűlt össze, amelyet a rendezők a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda javára utalnak át.

Képgaléria: Fantoly Márton
Cikkfotók: Fábián Adrienn

              

Kövessen minket a Facebookon is!