Helyi hírek 2023. január 1. 08:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Szűz Mária istenanyaságának főünnepe – Újév

1. Hálásan köszönik mindazok felajánlását, segítségét és önzetlen szorgalmát, akik az elmúlt esztendőben akár anyagilag, akár kétkezi munkával vagy bármely más módon támogatták és segítették egyházközségünket. Isten fizesse meg minden jóságukat!

2. A hét ünnepei: hétfőn Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely egyháztanítók emléknapja, kedden Jézus Szent Nevének emléknapja, pénteken Vízkereszt, Urunk megjelenésének parancsolt főünnepe lesz.

3. Január 6-án, Vízkereszt főünnepén reggel 7 és 18 órakor lesz ünnepi szentmise, amelyben vizet és tömjént szentelnek. Ez a nap egyben elsőpéntek is, 24 órás szentségimádás lesz reggel 6 órától. A férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplom elől.

4. Január 8-án, jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepével lezárul a karácsonyi időszak.

5. Várjuk azon jegyespárok jelentkezését, akik 2023-ban szeretnének házasságot kötni a templomban. Bővebb tájékoztatást a plébániahivatalban kaphatnak.

6. Az új év szentmiséire miseszándékok irathatóak a plébániahivatalban, az érseki hatóság rendelete alapján január 1-jétől a szentmisék stóladíja 4 ezer forint lesz.  

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia lelkipásztorai és munkatársai mindannyiuknak Istentől megáldott, szeretetben és örömben gazdag, boldog  új esztendőt kívánnak!
                      

 

Kövessen minket a Facebookon is!