Helyi hírek 2023. január 6. 12:00

Óriási fejlesztés kezdődik a Kecskeméti Vadaskertben

Óriási fejlesztés kezdődik a Kecskeméti Vadaskertben
Mintegy 115 ezren voltak kíváncsiak 2022-ben a Kecskeméti Vadaskertre. Ezzel az állatkert történetének legnagyobb látogatószámát érte el. A siker annak köszönhető, hogy az évek során egy közösségi térré alakították át a vadaskertet. Hónapról hónapra folyamatosan programokkal és újdonságokkal készülnek az állatkert munkatársai 2023-ban is.

A hiros.hu írta meg, hogy míg 2015-ben 60 ezren, addig 2022-ben majdnem 115 ezren voltak kíváncsiak a Kecskeméti Vadaskertre. Ez nem csoda, hiszen folyamatosan új állatokkal, új fejlesztésekkel, izgalmas programokkal várták a vendégeket. Ez idén sem lesz másképp, az 50 éves állatkertnek az idei palettája is igen színes lesz.

– A hagyományőrzés mellett a kultúra, a természetvédelem is megjelenik kínálatunkban, programjaink is ezek köré épülnek – mondta Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezető igazgatója. Idén is lesznek kimondottan a vadaskert tematikájához kapcsolódó programjaik, mint az állatok világnapja, madarak és fák napja és a természetvédelmi világnap, de nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre is.

Január 14-én szombaton például egy hagyományőrző falusi disznótort tartanak az állatkert előtt. Az idén pedig kezdetét veszi egy óriási beruházás is a Kecskeméti Vadaskertben.

– Az 50 évvel ezelőtti pénztárként működő épületünk, ami most az oktatótermünk, megérett arra, hogy egy modern, minden igénynek megfelelő oktató-, konferencia- és hüllőháztermet valósítsunk meg helyette. Az engedélyes terveink már készen vannak, az idén valószínűleg hozzákezdhetünk a beruházásnak – árulta el az igazgató.
                

Kövessen minket a Facebookon is!