Sport 2023. január 10. 12:00 Forrás: MTI

Kiosztották az Év sportolója-díjakat

Kiosztották az Év sportolója-díjakat
Hétfőn tartották az Év sportolója díjátadóját, ahol a férfiak között Milák Kristófot, a nők között Kozák Lucát díjazták.

Borítókép: Az M4 Sport – Év sportolója gála végén a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. A képen többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter (középen), Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár (felső sor j6) és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (felső sor j3)
Fotó: MTI – Illyés Tibor


Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot – adta hírül a liner.hu cikke.

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport – Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől.

A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét. 


Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke beszédet mond az M4 Sport – Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban, 2023. január 9-én
MTI – Illyés Tibor




Madarászné Mező Boglárka (j4), Hajmási Éva (j), Krajnyák Zsuzsanna (j2), Veres Amarilla (j5), Nádasdy Anna (j3), a női kerekesszékes vívóválogatott tagjai, az év fogyatékos csapata 
MTI – Illyés Tibor



Fabio Capello legendás olasz futballtréner, mielőtt átadja az év edzője díjat Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának  
MTI – Illyés Tibor




Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az év edzője  
MTI – Illyés Tibor




Torzsás Ádám (b) átveszi az év e-sportolója díjat Vlad Marinescutól, a Nemzetközi E-sportszövetség elnökétől  
MTI – Illyés Tibor




Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója (b) átveszi az év szabadidős sportrendezvénye elismerést  
MTI – Illyés Tibor




Battai Sugár (j2), Katona Renáta (b), Pusztai Liza (j), Szűcs Luca (b2), a női kardcsapat tagjai az év egyéni sportágak csapatversenye díjasai  
MTI – Illyés Tibor




Keleti Ágnest, a 102. születésnapját ezen a napon ünneplő ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját köszöntik 
MTI – Illyés Tibor



Kozák Luca olimpikon gátfutó, az év női sportolója   
MTI – Illyés Tibor




Kubatov Gábor, az FTC elnöke az év sportpillanata díjjal a kezében.  Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett.
MTI – Illyés Tibor




Kubatov Gábor, az FTC elnöke (j) átveszi az év sportpillanata díjat Székely Dávidtól, az M4 Sport csatornaigazgatójától (b)   
MTI – Illyés Tibor




Papp Bianka úszó, az év fogyatékos női sportolója  
MTI – Illyés Tibor




Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíjasa 
MTI – Illyés Tibor



Gulácsi Péter, Marco Rossi szövetségi kapitány, Nagy Zsolt, Kalmár Zsolt és Laczkó Zsolt edző (b-j), a hagyományos csapatsportokban az év legjobbja férfi labdarúgó-válogatott tagjai  
MTI – Illyés Tibor




Milák Kristóf úszó, az év férfi sportolója  
MTI – Illyés Tibor




Milák Kristóf úszó és Kozák Luca gátfutó, a 2022-es év férfi és női sportolója  
MTI – Illyés Tibor




Kiss Péter Pál parakajakozó, az év fogyatékos férfi sportolója 
MTI – Illyés Tibor

                           

Kövessen minket a Facebookon is!