Program 2023. január 19. 09:00

Dr. Sinkó Melinda harmadik kötetének bemutatója lesz a könyvtárban

Dr. Sinkó Melinda harmadik kötetének bemutatója lesz a könyvtárban
Harmadik kötete jelent meg 2022 decemberében dr. Sinkó Melinda írónak, Máté keresztje címmel. A könyv egy orvos életét, küzdelmeit, vívódásait mutatja be.

A szerző elárulta, hogy a boldog békeidőkben, vagyis a Covid előtti időszakban kezdett bele Máté történetébe és a könyv utómunkálatai már belecsúsztak a vírussal terhelt időszakba. A mű főhőse egy háziorvos, Máté, akin keresztül sok szakma képviselője érezheti érintve magát a problémáit tekintve. A 40-es, 50-es, sokszor életközépi válsággal küzdő korosztály gyakran feltett kérdései folyamatos visszatérő momentumai a könyvnek: kik vagyunk mi? Mennyire lehetünk önmagunk a mai világban? Máté több ember történetéből, valamint a szerző fantáziájából összegyúrt alak, akinek meghatározzák a sorsát, így nem járhatja a maga útját. Természetesen a könyvben dr. Sinkó Melinda, mint orvos és pszichoterapeuta is megjelenik, ezzel is alátámasztva a mű komplexitását.  

– Kényszerem van, hogy írni kell, ami utat tör magának. Van, hogy a buszon, vagy munka közben érkeznek a gondolatok, azokat mindig lejegyzem – mondta a szerző, akit családja nagyon sok segítséggel lát el, a könyv borítóképét például fia, Imre rajzolta.



Dr. Sinkó Melinda tervei között szerepel idén egy újabb könyvkiadás. Egy korábban írt drámát kisregénnyé formált át, ezt szeretné az olvasókkal megismertetni. Mindezek mellett egy félkész regény és egy novelláskötet is a fiókban várja a befejezést.  

– Nem vagyok egy tudatos író, a regény most elakadt, magam is várom a folytatást. Azt mondják, hogy a legjobb ihlet a határidő, de igyekszem elkerülni, hogy nyomás alatt legyek, amikor írok. Úgy nem menne – fogalmazott Melinda.



A Máté keresztje című regényének könyvbemutatójára, január 19-én, csütörtökön 17 órakor szeretettel vár minden érdeklődőt a Petőfi Sándor Városi Könyvárba.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!