Helyi hírek 2014. november 21. 10:55 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetben kábítószer terjesztése és fogyasztása miatt

Képgaléria
Elfogták a tiszakécskei és a kecskeméti rendőrök azt a két férfit, akiknél összesen 290,58 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A tiszakécskei rendőrök 2014. november 18-án 19 óra 30 perckor a 4601-es számú úton igazoltatták a gépkocsival közlekedő B. István 23 éves kocséri lakost.




Ruházatának átvizsgálásakor a kabátja és a pulóvere alatt egy lila színű nejlontáskában, alufóliába csomagolva bruttó 28,76 gramm zöld színű, jellegzetes illatú, kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint a pénztárcájában sárga papírban bruttó 1,82 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak a rendőrök.

A kecskeméti rendőrök 10 perccel később Tiszakécske központjában ellenőrizték a gépjárművel közlekedő Ny. Béla 24 éves tiszakécskei lakost, akinek a hátizsákjából készpénz és bruttó 10 gramm kábítószergyanús növényi törmelék került elő. A beszerzett információk alapján az idősebb férfi elfogását megelőzően adta el B. Istvánnak a kábítószergyanús anyagot. A nyomozók házkutatást tartottak Ny. Béla lakásában, melynek eredményeképpen 3 nejlontáskában, valamint celofánba és fóliába csomagolva összesen bruttó 250 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, egy 15 méteres csepegtető csövet, bruttó 0,85 gramm ismeretlen eredetű kék színű port és egy digitális mérleget találtak.

A lefoglalt kábítószergyanús anyagokat szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A tiszakécskei rendőrök Ny. Bélát kábítószer-kereskedelem vétség, B. Istvánt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség kezdeményezte az őrizetbe vettek előzetes letartóztatását.

 

Kövessen minket a Facebookon is!