Helyi hírek 2023. január 12. 08:00

Egymillió forintos beruházás valósult meg a Százszorszép Óvodában

Képgaléria
Egymillió forintos beruházás valósult meg a Százszorszép Óvodában
Megújult a kerékpártároló, a főbejárat és a szülői váró is a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában. A beruházás ünnepélyes átadása január 11-én volt, az eseményen részt vettek Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Kis Gábor, az Akker-Plus Kft. értékesítési vezetője és az óvoda munkatársai.

– A tavaly szeptemberben elkészült kerékpártároló után elhatároztuk, hogy a régi, elavult főbejárati részt is megpróbáljuk felújítani – tudtuk meg Fricska Gyöngyitől, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettesétől. Szerencsére az elhatározás mellé nagyon sok segítség érkezett. Az önkormányzat részéről Juhász László, a Városüzemeltetési Osztály vezetője, valamint Ódor László, a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetője vett részt a munkálatokban. A tervekben szerepelt a főbejárat festése, aminek megvalósításában az Akker-Plus Kft. segítsége várakozáson felüli volt: árajánlatot kértek festékanyagokra, de a remélt kedvezmény helyett a cég értékesítési vezetője, Kis Gábor arról értesítette az óvodát, hogy díjmentesen felajánlják a festékanyagot az intézménynek.

– Nagyon örültünk a felajánlásnak, hiszen az így megmaradt forrást más munkák megvalósítására tudtuk fordítani. Azonnal elkezdtük a tervezést – tette hozzá Fricska Gyöngyi.

A kibővített tervek többek között láncos lefolyókat, párkányok cseréjét, az ajtó és a taposó felújítását és a teljes szülői váró megszépülését tartalmazták. Ezen kívül a vasszerkezetek és az emeleti korlátok festése is belefért a keretbe. A vezető hozzátette: Lantos Szabolcs, az óvoda munkatársa idén is kétkezi munkájával segítette a folyamatokat, amiért nagyon hálásak neki. Köszönetet mondott az ELŐ-SZER Kft-nek, akik a párkányok hajlításában segítették a projektet. A nagyjából egymillió forintos beruházást alapítványi pénzből finanszírozták, amit a szülőknek köszönhetnek. A legjava ugyanis a tavalyi jótékonysági bál kapcsán folyt be. Az óvodavezető azt is elárulta, hogy idén április 15-én lesz a Százszorszép bál, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kis Gábor, az Akker Plus Kft. értékesítési vezetője elmondta, hogy építőipari alapanyagokkal foglalkozó cégük szívesen és hosszú idő óta támogat közintézményeket. Az óvodát segítő festékanyagot Lantos Szabolcs megkeresésére reagálva ajánlották fel, igyekeztek a lehető legtöbbet nyújtani a jó cél érdekében. Megtudtuk, hogy cégük az országban hét városban működik és Kecskeméten található a legnagyobb telepük. A megyeszékhelyen és vonzáskörzetében több iskolával is együttműködnek, aminek legfontosabb része a diákok oktatása. Jellemzően a középiskolás korosztály szakmai versenyekre való felkészítését segíti a vállalat.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                        

Kövessen minket a Facebookon is!