• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Kutyáját az országút mellett hagyta – állattartástól eltiltás érdekében perel az ügyészség
Helyi hírek 2023. január 12. 09:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Kutyáját az országút mellett hagyta – állattartástól eltiltás érdekében perel az ügyészség

Kutyáját az országút mellett hagyta – állattartástól eltiltás érdekében perel az ügyészség
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közérdekvédelmi tevékenysége keretében a kedvtelésből tartott állatok tartásától eltiltás érdekében pert indított egy kutya gazdájával szemben, aki más településre költözése miatt útközben autójából kitette és magára hagyta háziállatát.

Az ügyészi perindítás előzménye az az állatkínzás vétsége miatt indult büntetőügy, amelyben a Kalocsai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított, majd a Kalocsai Járásbíróság jogerősen végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy nőt.

A Kalocsa környéki településen élő nő egy éven át tartotta és gondozta otthonában a vizsla jellegű ebet. 2022 őszén a nő végleg elköltözött élettársához Dunapatajra, azonban a kutyát oda már nem vitte magával, hanem útközben a gépkocsijából kitette az országút mellé és ott magára is hagyta az állatot. Az Összefogás az Állatokért Alapítvány munkatársai közösségi médiabejegyzés alapján megtalálták és befogták a magára hagyott, beteg és lesoványodott ebet, amely azóta új gazdára talált.



Az ügyészség az állatvédelmi szabályok súlyos megsértése miatt – a büntetőügy jogerős befejezését követően – polgári pert indított a kutyatartóval szemben annak érdekében, hogy a bíróság a kedvtelésből tartott állatok tartásától 1 évre tiltsa el.

Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.
             

Kövessen minket a Facebookon is!