Helyi hírek 2023. január 13. 08:00 Forrás: Szent Vincent Rehabilitációs Központ

Gyűjtsünk együtt kupakot Petrának!

Gyűjtsünk együtt kupakot Petrának!
Józsa Petra az egyedüli olyan kislány Magyarországon, aki egy különlegesen ritka betegségben szenved. Ennek a betegségnek a következtében a kezében és a lábában lévő csontok lassan, fokozatosan felszívódnak. A kupakgyűjtésre a kiskunfélegyházi Tourinform iroda is felhívta a figyelmet közösségi oldalán.



Ennek a betegségnek a neve MAFB gén mutáció, multicentrikus carpotarsalis osteorysis syndroma. Hihetetlen, hogy a mai napig kevesebb mint 50 ilyen esetet regisztráltak szerte a világban. Ami elszomorító, hogy sajnos jelenleg nincs még rá gyógymód. Mindennek ellenére a szegedi Petra és szülei nem adják fel, minden tőlük telhetőt megtesznek a gyógyulás érdekében.



Az aggódó szülők rengeteg fejlesztésre hordják a kislányt, és minden erejükkel azon vannak, hogy megállítsák a romlást. Így jutott el Petra a Szent Vincent Rehabilitációs Központba, ahol mindenki meglepetésére megmutatta, hogy mekkora kitartás és erő veszi őt körül. A foglalkozásokon mindig maximális teljesítményt nyújt.



Petra mindenki számára igazi példakép lehet, mert a körülmények ellenére a most 4. osztályos, szellemileg teljesen ép, vidám, boldog, kiegyensúlyozott kislány mára szépen megtanult írni, kitűnően tanul és egyáltalán nem betegeskedik. Elképesztő kitartása és akaratereje minden elismerést megérdemel.

A Petráról készült rövid videó itt nézhető meg.

A műanyag kupakok leadási helye:

Kiskunfélegyházi Tourinform iroda
6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.
Hétfőtől péntekig: 8 és 16 óra között
            

Kövessen minket a Facebookon is!