Helyi hírek 2023. január 14. 13:00

Egy várakozással teli időszak kezdete – Szalagavató a KÖZGÉ-ben

Képgaléria
Egy várakozással teli időszak kezdete – Szalagavató a KÖZGÉ-ben
Január 13-án, pénteken tartotta hagyományos szalagavató ünnepségét a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikuma. Ezen a babonásnak tartott napon tanárok, diákok barátok és családtagok együtt ünnepelték a végzősöket.

A bevonulást és névsorolvasást követően a 11. évfolyamosok köszöntötték a végzősöket és bemutatták a tiszteletükre összeállított műsort. Beszédükben köszönetüket fejezték ki többek között az előttük álló jó példáért, a rengeteg segítségért és a számos boldog pillanatért, amit az évek során tőlük kaptak.

Tasi Judit, az intézmény igazgatója útravalóul a következő gondolatokat osztotta meg az ünneplőkkel, ünnepeltekkel. – A szalag elválaszt és összeköt. Elválaszt a gyerekkortól, a diákélettől, és ezzel együtt átvezet a felnőtt lét világába. Azonban össze is köt, hiszen 12 évfolyam minden osztályának diákja ugyanazért a célért küzd az elkövetkezendő hónapokban. De egyben figyelmeztetés is, hiszen hamarosan itt van az érettségi, a különféle szakvizsgák, amelyeket nem lehet szem elől téveszteni. A szalagra pillantva számos kérdés is felmerülhet viselőjében. Jó döntést hozott? Neki való ez a szakma? Vajon sikeres lesz benne? Egyáltalán mi az, hogy siker? Mindenkinek saját magának kell ezekre a kérdésekre megtalálnia magában a választ. Ha a válasz megvan, megvan a cél is, ami motivál és tartást ad egyaránt. Az út váratlan akadályoktól lesz majd kanyargós. Viszont ettől a naptól kezdve elkezdődik az igazi visszaszámlálás. A szalag egyszerre kitüntetés és felelősség. Viseljétek hát büszkén, hiszen a mai nappal elkezdődik egy várakozásokkal teli, izgalmas időszak, amelynek végén megmérettetik az a bizonyos tudás, melyet évek óta szívnak magukba.

„Ez az élet egy hihetetlen műsor, és számukra ez a műsor még csak most kezdődik igazán.”– zárta örökérvényű mondattal beszédét az igazgatónő.

A beszédeket és szalagtűzést követően a végzős diákok szalagavató táncai következtek, amelyek még inkább emelték az est fényét és még különlegesebbé tették a rendezvényt.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!