Sport 2023. január 18. 12:00

2023-ban sem lesz hiány futóversenyekben Kiskunfélegyházán

2023-ban sem lesz hiány futóversenyekben Kiskunfélegyházán
A 2022-es év zárásaként szervezte meg a Jogging Plus Sportegyesület a XXXI. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás Rollsped-futam utcai futóversenyét, ami a második legtöbb nevezőt vonzott a helyi futóversenyek történetében. A remek hangulatú esemény mögött egy összeszokott csapat áll, szervezésüknek köszönhetően egyre sikeresebbek a futóesemények városunkban.

Balla László alpolgármester véleménye szerint a szilveszteri futás igazán méltó befejezése volt az óévnek. Hozzátette: a szervezőcsapat ennél jobbat nem kívánhat magának, hiszen a nevezések csúcsokat döntöttek és az időjárás is tökéletes volt.  Kiváló hangulat jellemezte az eseményt, az pedig külön öröm számára, hogy ennyi gyermek és fiatal nevező vesz részt a futáson. Úgy véli, ez biztosítja a sportesemény jövőjét is. A szervezőcsapatról elmondta, hogy öröm velük dolgozni, hiszen mindenki tudja a dolgát. Végezetül hangsúlyozta, hogy az összefogás, ami több sportágban is jelen van szerencsére városunkban, ez lehet a kulcsa annak, hogy át tudjuk vészelni az évet, ami előttünk áll, és ami bizonyára nem lesz egyszerű.

Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke elmondta, hogy 667-en futottak a versenyen, a helyszíni nevezés is majdnem háromszáz főt tett ki. Ezzel a számmal a második legmagasabb létszámot sikerült elérni a helyi versenyek tekintetében. Nagyon sikeresnek ítélte meg az eseményt és köszönetet mondott mindenkinek. Hangsúlyozta, hogy a sportban él az összefogás, ez bebizonyosodott most is. Az egyesület életéről is említést tett: az edzések elindultak, készülnek a szezonra, nagyon sűrű lesz a versenynaptáruk az előrejelzések szerint. Megtudtuk, hogy idén sem maradunk futóversenyek nélkül Kiskunfélegyházán, hiszen a tavalyi évben sikeresen elindított félmaratoni táv idén is elérhető lesz versenyen: május 27-én, a Kiskun Kupa futóversenyen teljesíthetik az érdeklődők a 21 kilométeres kihívást. Természetesen készülnek a Libafesztivál futóeseményére és a 2023-as szilveszteri futásra is.

Szűcs-Szabó Sándor, a rendezvény kiemelt főtámogatója, a Rollsped Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 785 ezer forintot sikerült összegyűjteni a jótékonysági eseményen az óvodáknak. A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák 9 intézménye részesül az összegből. Véleménye szerint ezeken a rendezvényeken szerencsére mindig kiváló hangulat uralkodik, ami miatt is nagyon szívesen vesz részt rajtuk és segíti annak sikerességét.

A futóverseny utáni tombolasorsolás fődíját, egy Mountain Bike kerékpárt egy helyi, kétgyermekes édesapa nyerte meg – mondta el Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, a fődíj felajánlója. Mindenkinek gratulált, aki elindult a versenyen és részt vett az eseményen segítőként is. Reméli, hogy az idei rendezvényeken hasonló létszámú érdeklődő vesz majd részt.
 
Szűcs-Szabó Sándor és Lajos Norbert is elmondta végezetül, hogy – csakúgy, mint eddig – ez év folyamán is számíthat rájuk, mint támogatókra a Jogging Plus Sportegyesület.

Z. A.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!