Helyi hírek 2023. január 27. 12:00

Körkérdés: Szokott újévi fogadalmat tenni?

Körkérdés: Szokott újévi fogadalmat tenni?
Január eleje a fogadalomtételekről szól. Ilyenkor nagy lelkesedéssel vágunk bele az egészségesebb, vagy más jellegű ígéretekkel teli napoknak. Félegyháziakat kérdeztünk meg arról, hogy ők szoktak-e fogadalmakat tenni és azokat hogyan tudják betartani. Válaszadóink között van, aki a tudatosságot választja a céljai elérése érdekében, de akadt olyan is, aki nem tesz fogadalmat, hanem az életében apróbb lépésekkel alapozza meg a sikert.

Salma Ferenc (57)
– Minden új valaminek a lezárásával kezdődik. Nem szoktam fogadalmakat tenni. Idén először tudatosan fókuszálok a jelenre és több időt engedek meg magamnak, hogy megéljem az élet szépségeit. Ez nagy kihívás, hiszen felgyorsult a világunk. Ezért gondolom úgy, hogy megélni az adott napot, órát, vagy percet egy tudatos tanulás folyamata. Ebben az évben az a legfőbb célom, hogy megtaláljam a belső harmóniámat.




Bc. Némedi-Varga Beatrix (47)
– Az életünkben egy dolog biztos van, az pedig a változás. Ez azért következik be, mert az életünk különböző szakaszaiból kinövünk, és más szempontokból tudjuk szemlélni a körülöttünk levő világot. A régi lezárása előkészíti számunkra az új befogadását. Szociális munkásként a gyakorlati tapasztalatom az, hogy a görcsös fogadalmak csúnya kudarcokba torkollnak, míg azok az emberek, akik nyitottak a változásra, sikeres fejlődést élhetnek meg.




Dencsné Tóth Nikolett (33)
– Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni. Úgy gondolom, érdemes spórolni az önmagunknak tett, betarthatatlan ígéretekkel, mert ezek rövidesen kudarcba fulladnak. Fogadalmat tenni csak akkor érdemes, ha megvan a konkrét cél és hajlandóak vagyunk akár a lemondásokkal is szembenézni.




Vargáné Rácz Judit (50)
– Minden évben megfogadom, hogy többet sportolok, egészségesebben táplálkozom. Azonban a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ennek betartása nehézségekbe ütközhet a motivációcsökkenés, vagy a hétköznapi teendők miatt. A Covid-vírus miatt otthon töltött hetekben elkezdtem tornázni, amit a mai napig rendszeresen teszek.




Tarjányi Ferenc (40)
– Számomra nem fontosak az újévi fogadalmak. Sokkal inkább meghatározó, hogy valóságos céljaim legyenek akár a sport, vagy a tanulás terén. Ezek az elhatározások nem időhöz kötöttek, tehát az év bármely napján nekiláthat az ember az álmai megvalósításának.

V. B.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!