Helyi hírek 2023. január 23. 08:00

Köszönet az új életért!

Köszönet az új életért!
Szűcs Lajosné Katalin és családja ezúton szeretne köszönetet mondani az anyagi és tárgyi segítségért, amit ismerősöktől és ismeretlenektől kaptak az után, hogy két évvel ezelőtt, 2021. február 4-én leégett a Kazinczy utcai házuk.

A tragédia után az önkormányzat soron kívül azonnal kiutalt számukra egy bérlakást, amit másfél évig laktak, majd 2022 októberében költöztek ki, amikor sikerült saját tulajdonú ingatlant vásárolniuk. A hivatal ezen felül irányította, begyűjtötte és kiszállította Katalinéknak a jó szándékú emberek és cégek élelmiszer, bútor, háztartási kisgép és ruhanemű felajánlásait.

A hölgy ott jártunkkor néhány gondolatban összegezte az elmúlt két év történéseit: – 2021. február 4-én az esti órákban lángra kapott a Kazinczy utcai házunk tetőszerkezete. A három vízsugárral és kéziszerszámokkal történő szakszerű oltási munkálatok ellenére is lakhatatlanná vált az épület, mindenünk odaveszett. Nem sokkal az eset előtt újítottuk fel az ingatlant kívül, belül. Ezekre a munkálatokra elment az összes félretett pénzünk. Nagyon hálásak vagyunk a cégek és magánszemélyek önzetlensége mellett az önkormányzatnak, amelynek munkatársai a balesetet követően gyors segítségként felajánlottak számunkra egy kedvezményes bérleti díjú bérlakást. A kulcsokat 2022 októberében adtuk vissza. Ekkora sikerült saját házat vennünk. Azért tartott idáig, mert a tűz után nem engedhettük meg magunknak, hogy eldózeroltassuk, majd építsünk a telekre egy másik ingatlant. Árultuk, de komoly érdeklődő csak nagysokára jelentkezett. Az összegből lefoglalóztuk ezt a helyet, amit már otthonunknak mondhatunk. Tavaly, karácsony előtt tudtunk beköltözni. Ez egy igazán jó elosztású házrész, ugyanis a felnőtt lányomnak és nekem is saját bejáratú lakrészt sikerült kialakítani. Még szenteste is folytak a felújítási munkálatok, de ez kedves teher volt számunkra, hiszen újra együtt tudott ünnepelni a család és újra az örömé lehetett a főszerep.

V. B.
                   
Fotó: Fantoly Márton
                             

Kövessen minket a Facebookon is!