Helyi hírek 2023. január 24. 08:00

Világsztárokkal a foci vb-n

Világsztárokkal a foci vb-n
Öt héten át hoszteszkedett Katarban a labdarúgó-világbajnokságon Kovácsné Doroghy Dóra. A félegyházi táncos a katari emír mellett olyan hírességekkel is találkozott, mint David Beckham, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.



– A félegyházi Silver Step Tánc Stúdióban dolgozom a férjemmel és Facebookon az egyik pesti táncos ismerősünk osztotta meg a felhívást. A férjem biztatott, hogy próbáljam meg, és menjek el a meghallgatásra. Eleinte voltak kételyeim, de úgy voltam vele, egy próbát megér, így elmentem Budapestre interjúra, ahol részletesen is elmondták, hogy milyen feladatokról lenne szó. A dohai hoszteszügynökség vezetői angolul egyenként meghallgatták a jelentkezőket, majd jó néhány hét elteltével kaptam az értesítést, hogy benne vagyok az öt lányban, aki mehet Katarba. November 13-án utaztunk ki és karácsony előtt pár nappal jöttünk haza – emlékezett vissza Dóra, aki korábban soha nem járt arab országban, sőt, repülőn sem ült azelőtt.



A táncos lány a stadionokban a V.I.P. és V.V.I.P. páholyokba érkező vendégeket fogadta. – Az első héten napi 4 órás tréningeken vettünk részt, stadionokat látogattunk, felkészültünk a vendégek fogadására. Többféle feladatkörre osztottak be minket, én legtöbbször a V.V.I.P. páholyok bejáratánál ellenőriztem a jegyeket, útbaigazítottam a vendégeket. Munkám során nagyon sok világsztárral találkoztam, például David Beckhammel, Kakával, Cristiano Ronaldoval. Láttam Lionel Messit és családját és az ottani államfőt, az emírt is. Három felesége közül az egyikkel és 14 gyermekével érkezett az egyik mérkőzésre. A rapper Tygaval is találkoztam – sorolta Dóra.



– Az első két hétben, a csoportmeccsek idején szinte egész nap dolgoztunk. A stadionok másfél órás útra voltak a szállástól, és meccskezdés előtt már 5 órával a helyszínen kellett lenni. A mérkőzések után mi jöttünk el utoljára a stadionokból, így volt olyan nap, amikor 10-12 órán keresztül talpon voltunk. Szigorúak voltak az előírások: a hajunkat végig kontyba kellett kötni, natúr smink volt az elvárás és minden hosztesz egységesen tradicionális arab ünnepi ruhát viselt – tette hozzá.



Dórinak az utolsó 3 hétben a munka mellett kikapcsolódásra is maradt ideje.
– Ellátogattunk egy mecsetbe, ahol a Koránt is láttuk, részt vettünk sivatagi túrán, ahol tevegeltünk, sand boardoztunk, rallyztunk a dűnéken. Többször strandoltunk és hajókáztunk is a Vörös-tengeren. Az egész utazás életre szóló élmény és jó tapasztalatszerzés volt. A jövőben sokkal bátrabban mennék újra külföldre. Az angol nyelvtudásom sokat fejlődött és talpraesettebb, magabiztosabb lettem. Bármikor újra visszamennék, de most már visszatérek a táncoláshoz. Szeretnék újra órákat tartani, készülni a fellépésekre – összegezte Dóra.

G. E.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!