Helyi hírek 2023. január 25. 12:00

Betűbölcsi: Nőiesen édesanyaként is

Képgaléria
Betűbölcsi: Nőiesen édesanyaként is
Nőiesen édesanyaként is címmel interaktív előadáson vehettünk részt január 24-én a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programján. Lengyel Magdolna, a LeManni Szépség- és Divatstúdió tulajdonosa részletesen, ruhák kombinációival mutatta be, hogy egyes testalkat típusoknak mi az előnyös viselet, a bőrszínhez melyik árnyalat áll a legjobban. Bemutatója végén személyes konzultációra is lehetőség volt, ahol az öltözékek színe, stílusa mellett a szépségápolás egyéb kategóriáiba is betekintést kaphattak az érdeklődők.

– Négy alaptípust különböztetünk meg színek tekintetében: tavasz, nyár, ősz és a tél. A besorolt kategóriától függ, hogy milyen színű ruha, smink és kiegészítő áll nekünk a legjobban. A típusok meghatározásához sok mindent figyelembekell venni, mint például a szem, a haj, vagy a bőr színe, tónusa. Ennek tudatában sokkal egyszerűbb dolgunk lesz a vásárláskor.

Anyaként is nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és gyorsan, könnyen variálható szettjeink legyenek. Én leginkább azokat a ruhákat kedvelem, amiket minden évszakban fel tudunk venni. Mint látjátok, egy nyári egyberuha van rajtam, de egy hosszú ujjú fölsővel, vagy garbóval, illetve egy
vagány csizmával téliesíteni lehet az öltözéket. Az ilyen kombinációkhoz alapdarab: a farmer kabát, a blézer, a leggings, a garbó, a bőrdzseki, vagy egy vastagabb harisnya. Akik mellben erősebbek, azoknak a kardigán, a blézer, vagy a kiskabát kiváló kiegészítő lehet, mert a szép dekoltázst kiemeli, az alkatot karcsúsítja, tagolja. Az aranyszabály az utóbbiban az egyharmad, kétharmad arány. Ez azt jelenti, hogy a felső-, illetve alsó testrészeket milyen megosztásban hangsúlyozzuk ki. Azoknak, akiknek teltebb az alkatuk, azt javaslom, hogy a ruhák ujját hajtsák fel annyira, hogy szabaddá váljon az alkar egy rész és a csukló. Ez a trükk optikailag keskenyít bennünket. A farmerszoknya is jó választás lehet mindenki számára, hiszen egy csizmával, de akár egy kis papuccsal is nagyon csinosak lehetünk. Az aszimmetriát is
segítségül hívhatjuk az alkat nyújtásában, karcsúsításában. Bátran használjunk a mintákat ellensúlyozásra. A kelmék bőségével is tudunk játszani, csak legyen ellentétben a fölső és alsó ruházat lazasága. Ez által újra tudjuk rajzolni vonalainkat, eltakarni a számunkra kényesebb részeinket.

V. B. 
                        

Kövessen minket a Facebookon is!