Helyi hírek 2023. január 29. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Évközi negyedik vasárnap – 2023. január 29.

1. A hét ünnepei: kedden Bosco Szent János áldozópap emléknapja, csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, pénteken pedig Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja lesz.

2. Január 30-án, hétfőn kivételesen nem lesz Bibliaóra.

3. Február 2-án, csütörtökön Urunk bemutatásának ünnepén kérnek mindenkit, hogy vigyenek magukkal gyertyát, Gyertyaszentelő ünnepén a reggeli és az esti szentmisén is megszentelik a gyertyákat. Szent Balázs napján mindkét mise végén Balázs-áldást osztanak.

4. A karácsonyfákat és a templomu karácsonyi díszítését február 3-én pénteken bontják le reggel 8 órától. Mindenkit szeretettel várnak, akik szeretnének segíteni.

5. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádás lesz reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplomtól. Másnap, elsőszombaton az esti szentmise előtt 17.30-tól a litániát imádkoznak.

6. A városlapítók szentmiséje jövő vasárnap, február 5-én lesz, a reggel 9 órai szentmisében emlékeznek meg egyházközségünk és városunk alapítóiról.

7. A Szent József Kör gyűlése kivételesen február 6-án, hétfőn lesz.

8. Előre hirdetik, hogy a betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása február 11-én szombaton, a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária ünnepnapján lesz délután 3 órakor. A szentség felvételét előtte napokon segítik a szentbeszédekben, csütörtökön és pénteken a szentmisék alatt gyóntatnak.

9. Idén is megrendezik a Házasság Hete rendezvénysorozatot február 12. és 19. között. Ebből az alkalomból a templomban február 12-én, vasárnap az esti szentmise előtt 17 órai kezdettel végzik a házaspárok imaóráját, február 19-én, vasárnap pedig minden szentmise végén külön áldást adnak a házaspároknak.

10. Az Egyházközségi Vőfély-Zenész Bál február 18-án, szombaton lesz, jegyek még megvásárolhatóak a plébánián. Tombolatárgyakra felajánlásokat örömmel elfogadnak, előre is köszönik a támogatásokat.

Kövessen minket a Facebookon is!