Helyi hírek 2023. január 29. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi negyedik vasárnap – 2023. január 29.

1. Hétfőn az esti szentmise után az egyházközség képviselő-testülete gyűlést tart a Szent István Közösségi házban. Hívják és várják a testület tagjait.

2. Február 2-án, csütörtökön lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Szentmise reggel 7 órakor és este 5 órakor lesz. Ezeken a szentmiséken elvégzik a gyertyaszentelés szertartását. Akik szeretnének gyertyát szenteltetni, vigyenek magukkal.

3. Ugyanezen a napon délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.

4. Február 3-án, pénteken Szent Balázs vértanú püspök emléknapja lesz. A reggel és az esti szentmisék végén Balázs-áldást osztanak. Február 5-én, jövő vasárnap minden szentmise végén lesz Balázs-áldás.

5. Ugyancsak február 3-én, pénteken délután fél 5-kor kezdik a templomban a  lourdesi imakilencedet.

6. Február 5-én, jövő vasárnap délután 4 órakor kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

7. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik 2023-ban a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni. Részükre február 4-én, szombaton délután 2 órától előkészítő jegyoktatást szerveznek a Szent István Közösségi Házban.

8. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

9. Nyári tábort szerveznek felső tagozatos hittanosoknak július 3-a és 8-a között Sopronba. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!