Helyi hírek 2023. február 1. 14:00

Az Európai Unió kezdeményezéseiről tartottak előadást a könyvtárban

Képgaléria
Az Európai Unió kezdeményezéseiről tartottak előadást a könyvtárban
A Középiskolások hete programsorozat elemeként Taskó Péter, a Bács-Kiskun Vármegyei Katona József Könyvtár Europe Direct munkatársa tartott előadást az Európai Unió működéséről, célkitűzéseiről, január 31-én. Ezen belül is leginkább a környezetvédelmi törekvések kerültek előtérbe.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyújtotta a helyszínt Az Európai Unió 2023 címmel szervezett eseményre. Taskó Péter néhány gondolatban bemutatta az Europe Direct irodát, amiből megtudtuk, hogy nagyban tudnak segíteni a fiataloknak az unión belül munkakeresésben, adminisztratív feladatokban, illetve az ösztöndíjprogramokban egyaránt. Majd rátért a délelőtt legfőbb témájára, a környezetvédelemre. Elmondta, hogy az Európai Unió szigorú szabályozást alakított ki a Földünk védelme érdekében.

Ehhez egy több pontból álló tervet készített, aminek elemei a következők: széleskörű intézkedések az energiafenntarthatóság céljára, a klímaegyeztetések erősítésére. 2050-re szeretnék csökkenteni a károsanyag kibocsátással járó tevékenységeket. Terveik között szerepel – a jelenlegi háborús helyzetre való tekintettel – kiváltani az Oroszországból érkező energiafelhasználást, a megújuló energia lehetőségeinek kihasználását. Továbbá fejlesztéseikkel elősegíteni kívánják például az oktatás és a technikai tényezők előre vitelét. A digitális ügyiratkezelést támogatnák a papíralapúval szemben, a mesterségesintelligencia-programokat tovább fejlesztenék.

V. B.
                                 

Kövessen minket a Facebookon is!