Helyi hírek 2023. február 2. 16:00

Demomode címmel megnyílt Sáros Miklós kiállítása

Képgaléria
Demomode címmel megnyílt Sáros Miklós kiállítása
Demomode címmel, Sáros Miklós kiállítása nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban február 1-jén, szerdán. A nagy érdeklődést kiváltó eseményen a megjelentek mellett négylábú vendégek is tiszteletüket tették: jól nevelt, fegyelmezett kutyusok is érdeklődve figyelték az eseményeket.

Nemcsak az állatok jelenléte miatt volt rendhagyó a kiállítás, hanem a hangulata, felépítése és a kiállított alkotások miatt is. A tárlatot Abonyi Szilvia igazgató köszöntője után Molnár István, Holló László-díjas festőművész nyitotta meg. Beszédében kitért az alkotóval közös munkáikra, élményeikre. Sok éves alkotóbarátság fűzi őket egymáshoz, amelynek produktumaiból láthattak a megjelentek némi ízelítőt. Mesélt a közös kiállításokról, amelynek része volt többek között az is, amikor tanszéki finanszírozásból tyúkokat vásároltak, amelyeket az esemény részeként szabadon engedtek. Megnyitóbeszédében így mutatta be Sáros Miklóst:

– Sáros Miklós képzőművész minden bizonnyal a legaktívabb alkotóművészek egyike. Számos csoportos tárlaton találkozhattunk munkáival. Alkotói munkásságának íve a kiállításoktól függetlenül formálódik. Azon kevés művészek közé tartozik, akik életvitelszerűen alkotnak, úgy, hogy az elkészített művek egyediségét nem bízza a piac igényeire. A mindennapi életben rejlő, illetve felbukkanó anomáliák inspirálják.

A Demomode kiállítást korábban Balassagyarmaton láthatta a művészetkedvelő közönség. Akkor az alkotó így mutatta be munkáit: – Az utazások során az ember minduntalan szembekerül vizuális ingerekkel. A „Demomode” kiállítás főleg a tiltótáblákra reflektál. Azonban itt a tiltás, azaz a piros színnel való áthúzás nincs jelen – fogalmazott Sáros Miklós.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 3-áig megtekinthető tárlat vendégkiállítói: Csahóczi Ferenc, Mojzer Tamás, Molnár István és Tóth Tamás.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton

                             

Kövessen minket a Facebookon is!