Helyi hírek 2023. február 4. 08:00

Januártól új helyen a Zolinho Egészségsziget

Képgaléria
Januártól új helyen a Zolinho Egészségsziget
Ünnepélyes keretek között mutatta be új rendelőjét Kürtösi Zoltán, a Zolinho Egészségsziget tulajdonosa. Januártól az Egészségközpont III. emeletén, a 315-ös rendelőben fogadja a segítségre szorulókat.

A megnyitón elmondta, hogy hatalmas öröm számára, hogy ilyen csodálatos környezetben dolgozhat és fogadhatja innentől a pácienseket. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítségére volt ebben és lehetővé tette, hogy ez az álma valóra válhasson.

Kürtösi Zoltán csontkovács, manuálterapeuta, sportmanuálterapeuta, SMT csontkovács 2020 nyarán indította el vállalkozását. Saját reumatikus fájdalmai miatt keresett alternatív gyógyítókat, akik segítségével panaszaitól műtéti eljárás nélkül megszabadulhat. Nála bevált az alternatív gyógymód és ekkor határozta el, hogy mindent szeretne erről a szakmáról megtanulni, hogy a későbbiekben ő is tudjon segíteni másokon. Hosszas tanulási folyamat eredményeként ma már a szakterületét képezi a csontkovácsolás, köpölyözés, Triggerpont-masszázs, kineziológiai tapasz felhelyezés, fascias izomcsoport kezelése valamint az S.I-terápia. Mindezek mellett Batz egyedi talpbetétek is rendelhetők nála és BEMER terápiával is foglalkozik. 

Kürtösi Zoltán nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek fejében évtizedek óta élő rémtörténetektől rugaszkodjunk el, ami a csontkovácsolásról szól. Ez egy fájdalommentes eljárás, amit ma már nagyon finoman, pontos anamnézis felvétele után végeznek el. A kezelés során egyetlen, teljesen fájdalommentes roppantással próbálják a degeneratív elváltozást pozitív irányba módosítani. Megtudtuk, hogy a pácienseinek többsége ízületi bántalmakkal érkezik hozzá. Sportolók, ülőmunkát végzők, fokozott fizikai megterhelés vagy éppen mozgásszegény életmód miatt kialakult problémák sokaságával találkozik. Ínhüvelygyulladás, teniszkönyök, kéztőalagút-szindróma, „becsípődések”, letapadások, hosszú ideje tartó derék, váll- vagy térdfájdalom esetén.

Végezetül elárulta, hogy szerencsére sokan keresik őt, a páciensek száma egyre gyarapszik. Az elmúlt időszakban a segítségnyújtás egy másik formája is nagyon közel került hozzá: szívesen vesz részt városi jótékonysági akciókban, ahol olykor saját idejét és munkáját ajánlja fel.

További információ:

www.facebook.com/zolinhoegeszsegsziget vagy https://zolinho.hu/

Z. A.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!