Helyi hírek 2023. február 6. 08:00

Körkérdés: Mi a véleménye a bankfalui ABC építésről?

Körkérdés: Mi a véleménye a bankfalui ABC építésről?
Néhány nappal ezelőtt hírt adtunk arról, hogy Kiskunfélegyháza Bankfalu városrészében, a Kiskun utcában hamarosan ABC üzlet nyílik. Az Integrál Zrt. tulajdonában levő bolt a tervek szerint idén karácsony környékén várja majd a vásárlókat. Az épületben egy körülbelül 300 négyzetméteres eladótér kap majd helyet, ahol a legkorszerűbb okosmegoldások alkalmazásával szeretnék növelni a vásárlási élményt. A beruházás 9-10 új munkahelyet fog teremteni. A környék lakóinak véleményét kérdeztük az üzletnyitásról.

Lukács Ádám (29)
– Az új üzlet megnyitása könnyebbé teszi a családunk napi teendőit, mivel kényelmesen intézhetjük a bevásárlásokat a közelben. Ha valami hiányzik, nem kell túl messzire menni érte. Munkába menet gyorsan meg tudom majd venni a reggelimet. A környéken élők számára is biztos jó hír, mert egy kis sétával egybekötve akár el lehet intézni a vásárlást is.




Gál Istvánné Ildikó (58)
– Én személy szerint nagyon örülnék, ha megvalósulhatna ez a beruházás. Az utóbbi években a Bankfalu lakossága sokat gyarapodott, sok kisgyermekes család költözött ide. Nagy segítség volna, ha nem kellene autóba ülni a legapróbb bevásárlásokért is a jelenlegi üzemanyagárak mellett. Az új áruháznak biztosan nagy vásárló közönsége lesz, különösen akkor, ha az üzemeltetők szem előtt tartják a széles választékot és a vásárlóbarát árakat.




Horváthné Simon Edit (60)
– Nagyon örülök a hírnek. A Bankfalu az utóbbi öt évben hatalmasat fejlődött. Sok új ház épült, ahova gyermekes családok költöztek. A magánszemélyek és az önkormányzat közösen szép rendezett környezetet alakított ki: betonozott, közművesített utcák, rendezett, virágos udvarok, előkertek. A szülők miután elvitték a gyerekeket az óvodába, utána vásárolhatnak. A nyugdíjasok pedig a napi mozgást összeköthetik a bevásárlással. Ezzel kímélve a környezetet, hogy nem kell autóba ülni a napi szükségletekért.




Dósa László (55)
– Huszonhét éve élek a bankfalui városrészben a családommal. Örömmel hallottunk arról, hogy az Integrál Zrt. boltot kíván nyitni a körzetünkben. A környéken voltak már erre vonatkozóan próbálkozások vállalkozók részéről, de azok az üzletek sajnos nem voltak hosszú életűek. Reméljük, ez most másképp lesz és beváltja a hozzá fűzött reményeket.

V. B.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!