Helyi hírek 2023. február 5. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.

1. Vasárnap délután 4 órakor kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

2. Minden délután fél 5-kor kezdik mondani a lourdesi imakilencedet.

3. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik 2023-ban a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni. Részükre szombaton délután 2 órától előkészítő jegyoktatás lesz a Szent István Közösségi Házban.

4. Február 12-én, jövő vasárnap délután 4 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat találkozója.

5. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

6. Nyári tábort szerveznek felső tagozatos hittanosoknak július 3. és 8. között Sopronba. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

7. Az egyházközség képviselő-testülete megtartotta zárszámadó és költségvetési gyűlését. Az elfogadott anyagok megtekinthetőek a plébánián.

8. A testület döntése értelében a megnövekedett kiadásokra való tekintettel az egyházi adó összege megváltozik. Az aktív dolgozók évi egyházi adója 7000, míg a nyugdíjasoké 5000 forintra emelkedett.

9. Egyházközségi kirándulást, zarándoklatot szerveznek július 17. és 21. között. Részletes program és tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak. Jelentkezni lehet február 20-áig lehet a plébánián, 63 ezer forint előleg befizetésével.

10. A templomban előkészített kiállítás megnyitója február 27-én, hétfőn lesz.
                                          

Kövessen minket a Facebookon is!