Helyi hírek 2023. február 5. 17:00

A városért imádkoztak

Képgaléria
A városért imádkoztak
Közösen imádkoztak a város vezetői és polgárai február 5-én, vasárnap a Sarlós Boldogasszony Templomban. A város áldásért bemutatott szentmisét Geszler Péter plébános celebrálta.

Csányi József polgármester, a város vezetői és a félegyháziak közös imádsággal és szentmisével kérték a város áldását. Az ünnepi szentmisén Geszler Péter plébános így imádkozott: – Városunk alapítóira emlékezünk a mai napon. A városért, ezért az egész nagy családért fohászkodunk az Úrhoz, egymást segítve és egymásért kérve Isten áldását. Fontos ez, hiszen aki családban, közösségben él, az figyel a másikra, segíti a másikat, hiszen szereti és mindent megtesz azért, hogy a másik előbbre jusson. Ma ehhez kérjük Isten kegyelmét és áldását. Imádkozzunk elődeinkért, akiknek volt elég bátorsága és hite ahhoz, hogy elinduljanak és keressenek egy otthont. Ebbe az új otthonba a hitüket és a templomukat is magukkal hozták, mert fontos volt a Krisztushoz való szeretetük. Erre a bátorságra és hitre van ma is szükségünk.

2003-ban Talapka István plébános elevenítette fel Kiskunfélegyházán azt a több éve szunnyadó hagyományt, amelyet Benedek Ágoston plébános kezdeményezett Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódva. Mária Terézia királynő 1774. február 4-én írta alá Félegyháza mezővárosi oklevelét, ebből az alkalomból az akkori plébános arra kérte a város elöljáróit, hogy ezen a napon imádkozzanak a városért és gyújtsanak érte gyertyát.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
                       

Kövessen minket a Facebookon is!